Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Šest za víkend

DĚČÍN - Specialista na automobily obviněn, pronásledovatel ve vazbě a dvě zkrácená přípravná řízení z obvodního oddělení 

Osmatřicetiletý muž, který se mimo meze zákona intenzivně zajímal o automobily, skončil tento týden v rukou kriminalistů. Své eskapády začal koncem listopadu v Ústí nad Labem. Zde odcizil první vozidlo, které při následném pronásledování policisty havaroval a opustil. Další přišlo na řadu v polovině ledna v Děčíně. To odvezl do Lovosic, kde jej opustil společně s autorádiem. Nejrozsáhlejší akci ale provedl přes minulý víkend a to opět v Děčíně. Od pátku do neděle se stačil vloupat do tří vozů, ze kterých odnesl další autorádia a subwoofer, dva se pokusil odcizit, ale nepodařilo se mu nastartovat a s jedním nakonec odjel. A to se mu stalo osudným, protože v něm byl také později chycen. Strážci zákona proti němu zahájili trestní stíhání pro krádež a poškozování cizí věci. Obviněnému tak hrozí až dvouletý pobyt v nápravném zařízení. Celková škoda, kterou během svých eskapád způsobil, dosáhla hranice šestatřiceti tisíc korun.
 
 
Stalking čili nebezpečné pronásledování
 
Od konce prosince až po téměř současnost měl pomocí elektronických komunikačních prostředků intenzivně obtěžovat šestatřicetiletou ženu o dva roky mladší muž z Děčínska. Vzbudil v ní tak důvodnou obavu o její zdraví nebo život. Policisté začali případ řešit a v polovině ledna proti muži zahájili trestní stíhání pro přečin nebezpečného pronásledování. Obviněnému tak začalo hrozit až roční odnětí svobody. Pronásledovateli to ale patrně nestačilo, tak ve své činnosti pokračoval nadále, i přesto, že byl kriminalisty řádně poučen o riziku takového počínání. V pondělí tedy strážci zákona dali státnímu zástupci podnět k návrhu na uvalení vazby. Soudce vyhověl, a tak byl obviněný místo stíhání na svobodě včera eskortován do věznice v Teplicích.
 
 
Černá elektřina
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší v těchto dnech policisté z obvodního oddělení v Děčíně dvacetiletého mladíka. Ten v uplynulém roce neoprávněně odebral elektrický proud za patnáct tisíc korun ke škodě poskytovatele. Ke škodě vlastní mu za krádež hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Asi si chtěl zahrát
 
Pro přečin porušování domovní svobody sdělili podezření děčínští strážci zákona čtyřiatřicetiletému muži. A to proto, že měl při pondělku vejít do nezajištěného činžovního domu, kde bez souhlasu vnikl do otevřeného bytu, aby odtud nakonec odcizil sportovní tašku a herní konzoli Playstation i s pěti hrami v celkové hodnotě kolem sedmnácti stovek. Místo hraní teď může přemýšlet o tom, že hrozba až dvouletého vězení asi není právě to, po čem toužil.
 
  
 
 
 
27.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem