Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Šest pěstíren jednou ranou

Tři muži stihli obhospodařovat hned šest pěstíren marihuany v Praze, Středočeském a Jihočeském kraji. 

V polovině září ukončili kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu prošetřování případu nelegálního pěstování a prodeje marihuany.

Při takzvané realizaci detektivové zadrželi a následně i obvinili celkem tři muže ve věku od třiatřiceti do osmatřiceti let. Stíháni jsou pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim prozatím hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Avšak výsledky zadaných znaleckých expertíz mohou obviněným trestní sazbu až zdvojnásobit, pročež by jim hrozil tedy až desetiletý arest.

Prošetřování samotné trvalo kriminalistům několik měsíců, neboť jak již zaznělo, trestnou činnost obvinění páchali v lokalitě hned několik krajů. Konkrétně tři pěstírny měli v bytech na území hlavního města a zbylé tři v rodinných domech ve vyjmenovaných krajích.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili více než pět kilogramů sušiny připravené k distribuce a desítky vzrostlých kytek těsně před sklizní. K zahradničení obvinění využívali téměř každé volné místnosti ve všech zmíněných nemovitostech. Pro tento účel v nich vystavěli indoorové stany s veškerým doplňkovým zařízením, tedy zavlažovači, časovači a dalšími komponenty.

Prošetřováním také policisté zjistili, že hlavní obviněný, tedy třiatřicetiletý muž, se tomuto druhu obchodu věnuje již několik let, a to i přes to, že byl za toto protiprávní jednání v minulosti již pravomocně odsouzen.

Odpovídající pozornost věnují kriminalisté i zmiňovaným nemovitostem, tedy jednomu z bytů v Praze a třem rodinným domům. Kriminalisté mají totiž důvodné podezření, že si je třiatřicetiletý muž pořídil za finance získané právě prodejem „trávy“.

Určitou kuriositou v celém příběhu je, že třiatřicetiletý obviněný, ač vlastník zmiňovaných nemovitostí, tedy bytu a třech rodinných domů, bydlel v pronajatém bytě.

por. Mgr. Tomáš Hulan 22. 10. 2017

vytisknout  e-mailem