Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní hlídky o víkendu opět na horách

RYCHNOVSKO - Návštěvníci v sobotu zamíří do Deštného na dvě akce. 

Další zimní víkend díky skvělým lyžařským podmínkám i dvěma oblíbeným sportovním akcím přiláká do Deštného v Orlických horách zvýšený počet návštěvníků.

V oblíbeném zimním středisku Orlických hor bude v sobotu 26.1.2019 vrcholit XXIII. ročník Šediváčkova longu. Dopoledne bude závod končit dojezdem psích spřežení do místní části Jedlová a celá akce pak polední prezentací klubu severských psů a slavnostním vyhlášením výsledků. Lze tedy jako každoročně předpokládat velký zájem ze strany veřejnosti.
Týž den od rána do odpoledne  probíhá přímo v Deštném v Orlických horách ve Skicentru další díl 10. ročníku oblíbeného COOL Just Ride! Winter, série snowboardových happeningů zaměřená na širokou veřejnost. I na této akci lze předpokládat velký počet zájemců z řad soutěžících i diváků.
Na hřebeny Orlických hor se také vypraví příznivci běžeckého a sjezdového lyžování. Cílem jejich motorizované cesty se nejčastějji stává Šerlich, který ale kapacitně pro parkování aut všech zájemců nestačí. Jako každý víkend budou dopravní situaci na Šerlichu monitorovat policisté. Stejně tak tomu bude i přímo v obci Deštné v Orlických horách. Nedisciplinovaní řidiči musí počítat s tím, že jejich přestupky budou hlídky řešit přímo na místě nebo oznámením příslušnému správnímu orgánu.
Vzhledem k předpokladu, že zejména v sobotu bude ve výše zmíněném zimním středisku velký počet návštěvniků, žádáme všechny řidiče o dodržovaní pravidel silničního provozu, vzájemnou ohleduplnost a respektování aktuální povětrnostní situace.

por. Mgr. Alena Kacálková
25.1.2019

vytisknout  e-mailem