Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Série vloupání objasněna

Táborsko - Osmapadesátiletý muž byl obviněn z přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. 

Táborští kriminalisté ve spolupráci s policisty z Táborska objasnili případy vloupání do různých, převážně rekreačních objektů na Táborsku. Policisté, v každém z případů, provedli důkladné ohledání místa činu, zajistili stopy a vše řádně zadokumentovali. Na základě získaných informací a vyhodnocených stop se jim podařilo zjistit, že ve všech uvedených případech by se mělo jednat o stejnou osobu pachatele, a to osmapadesátiletého recidivistu z Českých Budějovic, kterého dne 18. ledna 2021 zadrželi táborští policisté. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Osmapadesátiletý pachatel byl obviněn z přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, spáchaného dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu.

Obviněný neškodil pouze na Táborsku. V minulých dnech informovali písečtí policisté o jeho trestné činnosti na Písecku. Viz tisková zpráva: https://www.policie.cz/clanek/serie-vloupani-objasnena-142593.aspx

Policisté mu kladou za vinu, že se v době od prosince 2021 do poloviny ledna letošního roku měl vloupat nebo se pokusit vloupat do 7 objektů. Jednalo převážně o rekreační chaty. Ve většině případů v chatách několik nocí přespal, snědl a vypil, na co přišel. Pokud nalezl něco, co by se dalo zpeněžit, tak to měl odcizit. Jednalo se většinou o elektrické i ruční nářadí, deky, ale měl odcizit i vzduchovku značky Slavia. Dle zjištění se pachatel do objektů dostával vždy násilím, čímž poškodil i majetek. Obviněný měl svým protiprávním jednáním na Táborsku způsobit škodu odhadem za téměř 40 tisíc korun.

Uvedených skutků se měl dopustit i přesto, že byl v uplynulých třech letech za obdobné činy pravomocně odsouzen Okresním soudem ve Strakonicích a Okresním soudem v Českých Budějovicích.

O jeho vině a trestu bude opět rozhodovat soud.

por. Bc. Lenka Pokorná    ta.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

24. ledna 2022

vytisknout  e-mailem