Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Série vloupání do rekreačních chat

Před soudním vykonavatelem zatajila věci, nehody a další zprávy z okresu Bruntál 

Série vloupání do rekreačních chat
Policisté z Města Albrechtic šetří nyní sérii vloupání do rekreačních chat ve Slezských Rudolticích - Studnici. Dosud neznámý pachatel násilně vnikl od 15.2. do 8.3.2009 do tří rekreačních chat. V první poškodil okno a obložení a z chaty odcizil oblečení, nářadí, kuchyňské nože, hrníčky a sekery. V druhém případě vnikl pachatel na oplocený pozemek za pomocí žebříku. Následně rozbil okno haly a kuchyně. Vyštípal obložení ze zdi i z mříží. V chatě poškodil několik dveří a odcizil televizor, domácí pekárnu, čerpadlo, vrtačku a hoblík. Ve třetím případě pachatel vypáčil mříž a rozbil okno. Po vniknutí do chaty odcizil elektrickou pilu a radiomagnetofon. Svým jednáním pachatel způsobil majitelům celkovou škodu ve výši přes 41 tisíc Kč.
 
Srážka s divočákem
V 09,45 dne 9.3.2009 v  Nových Heřmínovech vyběhla z pravé strany těšně před vozidlo Škoda Fabia ze silničního příkopu tři divoká prasata. Pro krátkou vzdálenost 27letý řidič již nestačil zareagovat a došlo ke střetu. Jedno zvíře na místě uhynulo. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí na vozidle 10 tisíc Kč, na zvířeti 2 tisíce Kč.
 
Obsluze odcizili tržbu - zahájení trestního stíhání
V těchto dnech byla z trestného činu krádeže obviněna policejním komisařem 25letá žena z Rýmařova. Svého trestního jednání se měla dopustit tím, že dne 30.1.2009 v Rýmařově v baru na ulici Mlýnské využila nepřítomnosti obsluhy, která byla v jiné části provozovny a z peněženky v neuzamčené zásuvce odcizila finanční hotovost ve výši 8 tisíc Kč.
 
Před soudním vykonavatelem zatajila věci - zahájení trestního stíhání
Policejní komisař SKPV zahájil v pondělí 9.3.2009 trestní stíhání 37leté ženy z Rýmařova pro trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a křivého obvinění.   Toho se měla dopustit tím, že dne 22.1.2008 v Rýmařově na ulici Hrdinů zmařila a podstatně ztížila výkon rozhodnutí soudu. Před soudním vykonavatelem, při svozu věcí, zatajila a uschovala domácí kino, videorekordér, které byly sepsány pro výkon rozhodnutí k uspokojení pohledávky.   Dále soudnímu vykonavateli nepravdivě sdělila, že tyto věci nikdy neměla. Při výslechu následně křivě obvinila svého bývalého 39letého manžela, že věci prodal.  
 
S náklaďákem jel s 1,08 promile
Krátce po 13,20 hod. dne 9.3.2009 došlo v Nových Heřmínovech k havárii nákladního tahače Volvo s návěsem, které řídil 47letý cizinec. Muž nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze a stavu komunikace a po projetí levotočivé zatáčky najel koly tahače a návěsu za pravý okraj silnice. Následně zůstal stát v silničním příkopu. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 1,08 promile alkoholu v dechu. Řidič byl vyzván k odběru krve, kterému se podrobil. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz. Při havárii nedošlo ke zranění osob a způsobená škoda činí 30 tisíc Kč.
 
vrchní inspektor nprap. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem