Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Série krádeží vloupáním objasněna

MLADOBOLESLAVSKO- Zloději hrozí 5 let za mřížemi. 

Díky výborné operativní činnosti se mladoboleslavským kriminalistům podařilo po dvouměsíční usilovné práci odhalit a zadržet pachatele sériové majetkové trestné činnosti. Dne 10. října 2018 tak kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinů Krádež a Poškození cizí věci čtyřiadvacetiletému muži z Mladé Boleslavi.

Obviněný muž se od poloviny srpna tohoto roku do doby zadržení dne 10. října 2018, opakovaně vloupával do různých objektů na území města Mladá Boleslav a to minimálně v šesti případech. Při krádežích se zaměřoval na kanceláře, bankovní pobočky nebo sklady prodejen, odkud si odnášel většinou finanční hotovost, stravenky, elektroniku, malé trezory a mnoho dalších věcí.

V případě poslední krádeže si dne 8. října 2018 vyhlédl mladoboleslavské taneční studio na třídě Václava Klementa, odkud odcizil kasičky s finanční hotovostí a poškodil trezor i zabezpečovací zařízení.

Majitelům způsobil značnou škodu na poškození a odcizení v celkové výši téměř 150 tisíc korun.

Obviněný muž byl v říjnu loňského roku za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody na čtyři roky. V případě prokázání viny mu nyní hrozí až pět let za mřížemi.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
11. října 2018

vytisknout  e-mailem