Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Série krádeží objasněna

MLADOBOLESLAVSKO- Obviněný muž skončil ve vazbě. 

Díky výborné práci mladoboleslavských kriminalistů bylo dne 1. listopadu 2017 zahájeno trestní stíhání devětatřicetiletého muže z Mladé Boleslavi pro přečiny Krádež, Neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, Poškození cizí věci a Porušování domovní svobody.

Trestné činnosti se obviněný muž opakovaně dopouštěl na různých místech Mladoboleslavska. V období od září tohoto roku do doby zadržení dne 31. října 2017 se majetkové trestné činnosti dopustil nejméně ve třinácti případech.

Během dvou měsíců stihl násilně vniknout do jedenácti automobilů, ze kterých vždy odcizil veškeré uložené věci různé hodnoty. Přestože se zaměřoval především na krádeže věcí ve vozidlech, jeho pozornosti neunikla ani peněženka na chodbě bytového domu v ulici 17. listopadu v Mladé Boleslavi, kterou odcizil i s osobními doklady, platebními kartami a penězi. V obci Dalovice dále vnikl na pozemek rodinného domu, kde z garáže odcizil horské kolo.

Majetkovou trestnou činností způsobil obviněný muž celkovou škodu na odcizení téměř 200 tisíc korun a škoda na poškození byla vyčíslena na necelých 20 tisíc korun. Protiprávního jednání se dopustil přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen.

Na obviněného muže byla uvalena vazba a v případě prokázání viny mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
6. listopadu 2017 

vytisknout  e-mailem