Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Série krádeží objasněna

MLADOBOLESLAVSKO- Obviněný muž způsobil krádežemi škodu více než 175 tisíc korun. 

Dne 9. dubna 2018 sdělili mladoboleslavští kriminalisté obvinění ze spáchání přečinů Krádež, Porušování domovní svobody, Poškození cizí věci a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku dvaadvacetiletému muži. 

Ten se od ledna tohoto roku na Mladoboleslavsku dopustil minimálně v devíti případech majetkové trestné činnosti například v obci Dolní Krupá, Boseň, Klášter Hradiště nad Jizerou a několikrát také v obci Kněžmost a Mnichovo Hradiště. 

Obviněný muž se v uvedených obcích opakovaně vloupal do rodinných domů a rekreačních chat i chalup, ze kterých odcizil zejména různé bytové vybavení, elektroniku, šperky, ale také například, finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. V únoru 2018 si také vyhlédl hernu v Krátké ulici v Mladé Boleslavi, kde z barového pultu odcizil mobilní telefon a finanční hotovost. 

Majetkovou trestnou činností způsobil obviněný muž celkovou škodu na odcizení a poškození téměř 176 tisíc korun. Protiprávního jednání se dopustil přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen. 

V případě prokázání viny mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

por. Bc. Lucie Nováková 
tisková mluvčí 
P ČR Mladá Boleslav 
10. dubna 2018 

vytisknout  e-mailem