Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniorka nehodu nepřežila

CHOMUTOV - K tragické nehodě došlo včera v Klášterci nad Ohří, Doplatila na ochotu, Nejdříve hádka , pak i rány.... 

Seniorka nehodu nepřežila
Včera, kolem osmnácté hodiny večer, došlo v Klášterci nad Ohří k dopravní nehodě. Ve směru od Chomutova projížděl ulicí Chomutovská s vozidlem Ford Fiesta 57letý muž z Klášterce nad Ohří. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlostí jízdy povětrnostním podmínkám a přitom přehlédl chodkyni – 72letou ženu z Klášterce nad Ohří, která přecházela pozemní komunikaci. Při střetu došlo k těžkému zranění ženy. Chodkyně byla následně převezena do ústecké nemocnice, kde bohužel ve večerních hodinách na následky zranění zemřela. Alkohol byl u řidiče vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou, škoda na vozidle byla vyčíslena na 70 tisíc korun. Okolnosti nehody nadále police vyšetřuje. Seniorka nehodu nepřezila.mp3

Doplatila na ochotu
Jirkovští policisté vyšetřují krádež peněz v bytě v ulici Mládežnická. 35letý muž z Otvic se domluvil se známou, že ho nechá v bytě přespat. Když druhý den muž odcházel, odcizil majitelce i finanční hotovost výši 14500 korun a klíče od bytu. Za krádež může být muž potrestán, v případě odsouzení, až dvouletým pobytem ve vězení.

Nejdříve hádka, pak i rány
25letý muž z okresního města se nejdříve pohádal v jirkovském kulturním domě s poškozeným a pak na něj fyzicky zaútočil. Když muž upadl na zem, přidal několik ran i další muž z Chomutova ve věku 21 let. Jak policisté záhy zjistili, jednali oba pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u staršího – 1,58 a u mladšího – 0,94 promile. Své jednání budou oba násilníci vysvětlovat mužům zákona, kteří jejich jednání vyhodnotili jako výtržnictví.Nejdříve hádka, pak i rány.mp3

Je podezřelý z krádeže
V městském parku v Kadani kdosi v letních měsících připravil poškozeného o batoh. Jak muž uvedl, neznámý pachatel využil jeho chvilkové nepozornosti a sebral mu látkový batoh s fotoaparátem, telefonem, peněženkou a dalšími věcmi. Škodu vyčíslil na 24 tisíc korun. Policisté zjistili pachatele, z krádeže je podezřelý 25letý muž z Klášterce nad Ohří.

Odemčené dveře do domu
20letý obyvatel Jirkova překonal oplocení u domu v ulici Boženy Němcové a vnikl na pozemek. Neuzamčenými vchodovými dveřmi se pak dostal dovnitř, kde setrval až do doby, kdy byl překvapen majitelem domu. Na místo přijela policejní hlídka, která muže zadržela a převezla na služebnu. Provedená dechová zkouška potvrdila, že je muž pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,39 promile. Jirkovští policisté jeho jednání vyhodnotili jako porušování domovní svobody.

Alkohol i drogy
Ulicí Alešova v Jirkově jel s vozidlem VW Sharan 30letý místní obyvatel. Součástí kontroly byl i test na přítomnost návykových látek. Dechová zkouška na alkohol byla pozitivní, muž nadýchal 0,36 promile a pozitivní byl v tomto případě i orientační test na drogy. Byl pozitivní na tetrahydrocannabinol, Nadále vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

1. prosince 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem