Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Seniorky oběťmi zlodějů

MOST - Žena okradla seniora v bytě, muž okradl důchodkyni před zastavárnou. 

Vnikla do bytu seniora a okradla ho, peníze prohrála na automatech
Drze si počínala 30letá žena z Litvínova. V obci na Litvínovsku hodila do okna přízemního bytu kamínek. Majitel bytu se šel k vchodovým dveřím podívat, kdo tam je a nechal otevřené bytové dveře. Cizí žena kolem něj prošla a poté vstoupila do jeho bytu bez jeho svolení. Muž, který je špatně pohyblivý, ženu vykazoval a před ní ukryl v pokoji doklady a peníze. Žena to však viděla a před jeho očima mu vzala pouzdro s doklady, platební kartou a penězi a poté z místa utekla. Policie po ní začala pátrat a nakonec ji vypátrala v Litvínově. To už ale stačila pouzdro s doklady odhodit do odpadkového koše a peníze prohrát u automatu. Policisté v Hamru ženě sdělili podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Pouzdro s doklady bylo nalezeno a vráceno zpět majiteli.

Muž okradl seniorku, policie ho našla za půl hodiny, peníze už neměl
Neomaleně se zachoval muž ve věku 34 let z Mostu. Ten o víkendu v dopoledních hodinách byl v jedné zastavárně v Mostě, kde si všiml starší ženy. Muž viděl, že tam seniorka cosi zpeněžila a dostala peníze. Vyšel za ní ven před prodejnu a využil situace, kdy si žena chtěla peníze z tašky dát do peněženky. Když se sklonila k tašce, přišel k ní, sáhl do tašky a peníze vytáhl. Poté se dal na útěk. Žena volala o pomoc a běžela za ním, on se za chvíli ztratil v podchodu domu. Policie, která na místě věc šetřila, získala popis podezřelého. Hlídky poté propátrávaly okolí sportovní haly a zimního stadionu a všimly si na zastávce u sportovní haly mladíka, který nastoupil do tramvaje. Muž vystoupil u Prioru, a když zjistil, že je v hledáčku policistů, začal utíkat. Hlídky ho zakrátko zadržely. I když ho policie vypátrala během půl hodiny, odcizené peníze muž u sebe neměl. Policie mu sdělila podezření ze spáchání přečinu krádeže,  za který mu hrozí s ohledem na kriminální minulost až tříletý trest odnětí svobody. Letos byl soudem odsouzen za krádež. 

Probuzení v restauraci bylo krušné
Nemilé probuzení čekalo jednoho muže, který minulý týden navštívil restauraci v Litvínově. Během večera byl muž zřejmě společensky unaven a usnul. Když se probudil, zjistil, že mu někdo z kapsy kalhot odcizil peněženku. V ní měl okradený osobní doklady, finanční hotovost a různé herní tikety. Poškozený vyčíslil škodu na částku 2 800 korun a okradení oznámil na policejním oddělení v Litvínově.

Policie kontrolovala prodej alkoholu mládeži ve 32 provozovnách
V Mostě proběhla další z preventivních akcí zaměřených na kontrolu dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholických nápojů dětem mladším 18 let. Hlídky mostecké policie o víkendu zamířily do 32 restauračních provozoven, které předem vytipovaly. Šlo o restaurace, bary, herny a další podobná zařízení. Akce proběhla ve večerních hodinách a poté pokračovala dopravní akcí. Policie během provedených kontrol zjistila dva přestupky, které byly spáchané zatím neznámou osobou prodáním alkoholu osobám mladším 18 let. Dvě dívky věku mladistvého měly pozitivní dechové zkoušky na alkohol. Policisté obvodního oddělení oba případy řeší jako přestupky dle zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek. Za tyto přestupky může být uložena pokuta do 150 000kourn.

nprap. Ludmila Světláková
Most 26. září 2017

vytisknout  e-mailem