Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Senioři v Lanžově

Oba policisté strávili příjemné odpoledne 

Po telefonické dohodě s paní starostkou malé obce Lanžov na Královédvorsku se na setkání s místními občany vydala v úterý 27. září 2011 policejní preventistka z Trutnova s kolegou z Obvodního oddělení ve Dvoře Králové nad Labem, který má územní odpovědnost v této lokalitě. Příjemně strávené odpoledne policisté zažili ve venkovním prostředí zvaném "Kiosek", v části Lanžova. Počasí opravdu přálo a senioři na setkání neváhali přijít, někteří dojeli dokonce i na svých bicyklech.

Policistka po krátkém uvedení zahájila preventivní besedu zaměřenou na téma "Trestná činnost páchaná na seniorech". Seniorům vysvětlila, jaké nebezpečí na ně číhá, ať již při nakupování v obchodech, kde dochází nejčastěji ke krádežím kabelek či peněženek nebo i při návštěvách jejich obydlí, kdy někteří z našich nepoctivých občanů přicházejí s úmyslem něco odcizit nebo je nějakým způsobem podvést. Uvedla jim, pokud se stanou obětí takového činu, jak by si měli počínat a kam zavolat.

Jelikož část osazenstva ještě řídí vozidlo, motoristi byli poučeni, aby nezapomínali na pravidelné lékařské prohlídky. Cyklistům policistka vysvětlila, jak má správně vypadat vybavené kolo. Celkově se vůbec probrala silniční doprava a zejména problematika chodců.

Policista s územní odpovědností seniorům uvedl několik případů, které se v okolí staly. Jelikož se jedná o vcelku klidnou lokalitu, nemusí mít obyvatelé vesničky strach, ale je dobré, aby byli ostražití a v případě zjištění podezřelých osob, aby si určitě tuto skutečnost nenechali pro sebe.

Všem byly rozdány letáčky, které se týkají problematiky seniorů. Akce se zdařila a určitě ne poslední.

nprap. Věra Krejčová
29. 9. 2011

 

 

 

Odkazy do noveho okna

Lanžov 27.9.

Lanžov 27.9. 

Detailní náhled

Lanžov 27.9.

Lanžov 27.9. 

Detailní náhled

Lanžov 27.9.

Lanžov 27.9. 

Detailní náhled

Lanžov 29.9.

Lanžov 29.9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem