Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Seniorce se při sběru hub udělalo nevolno

RAKOVNICKO – Svým včasným a profesionálním jednáním zachránili policisté ženě život. 

Včera 26. září 2017 v deset hodin dopoledne přijal operační důstojník na tísňovou linku 158 oznámení o pohřešování devětaosmdesátileté ženy z Berouna. Seniorka se společně s oznamovatelkou, svou neteří, vydala v katastru obce Roztoky do lesa na houby. Ženy spolu byly ve spojení pomocí mobilního telefonu. Důchodkyně v posledním hovoru se svou neteří uvedla, že se jí udělalo nevolno a dále oznamovatelce telefon nebrala.

Na místo se ihned dostavili policisté Obvodního oddělení Roztoky, kteří se zkontaktovali s oznamovatelkou, která jim poskytla popis pohřešované. Po prvotním propátrání okolí s negativním výsledkem bylo rozhodnuto o nasazení vrtulníku Letecké služby P ČR. Posádka vrtulníku společně s již zmiňovanými roztockými policisty hledala důchodkyni v okolí a nakonec se podařilo po několika málo minutách posádce vrtulníku seniorku nalézt v chatové osadě zvané Áčka v katastru obce Roztoky – Karlov. Žena ležela bezhybně u jedené z nemovitostí. Vrtulník poblíž místa nálezu přistál a policisté společnými silami uvedli pohřešovanou do stabilizované polohy a poskytli jí první pomoc. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba a žena byla následně převezena do hořovické nemocnice.

Svým včasným a pohotovým jednáním zachránili zasahující policisté Obvodního oddělení Roztoky společně s policisty Letecké služby P ČR ženě život.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. září 2017

vytisknout  e-mailem