Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Senior střet nepřežil

BRNO: Na přechodu pro chodce došlo k tragické dopravní nehodě 

Dnešního dne krátce před šestou hodinou ranní došlo poblíž velkoobchodní prodejny na brněnské ulici Kaštanova k tragické dopravní nehodě. Šofér nákladního vozidla značky MAN srazil na přechodu pro chodce osmasedmdesátiletého seniora, kterému se bohužel střet s autem stal osudným. Jednou z vyšetřovacích verzí vzniku a příčiny nehody je i ta, že se řidič dostatečně plně nevěnoval řízení motorového vozidla. Orientační zkoušky na místě zcela vyloučily, že by šofér před jízdou užil nějakou návykovou látku či alkohol. Přesnou příčinu nehody a samotnou míru zavinění jednotlivých účastníků bude předmětem dalšího šetření brněnských dopravních policistů. 

Z důvodu, že v poslední době zaznamenáváme zvýšený počet střetů chodců s vozidly, připomínáme několik životně důležitých rad. Všichni účastníci silničního provozu musí u přechodů brát zvýšený ohled na nejrůznější okolnosti a podmínky. Především před ním by měli šoféři zpomalit a předvídat, že mu před automobil může vkročit nepozorný chodec a naopak chodci musí zase předvídat, že jim neohleduplný řidič nezastaví.

Musíme taktéž vyvrátit jeden nebezpečný mýtus. Chodci na přechodu pro chodce nemají absolutní přednost a před započetím přecházení musí dát zřetelně najevo, že se na něj chystají vstoupit. Zvláště na něj nesmí vstupovat bezprostředně před přijíždějícím vozidlem. Srážka s vozidlem má pro chodce vždy fatální následky.

por. Bc. Petr Vala, 27. ledna 2020.

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

Foto č. 4

Foto č. 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem