Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Senior přišel o 127 000 korun

J.Hradec – Pod záminkou žízně se vnutila žena do domu a kradla.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Toto úterý 12. září v době kolem 09:00 hodiny až 09:30 hodiny připravily dvě ženy seniora o jeho finanční úspory  v obci Hospříz na Jindřichohradecku. První neznámá pachatelka vstoupila bez souhlasu poškozeného  do jeho rodinného domu, kde pod záminkou žízně vešla do kuchyně, kterou stihla do příchodu seniora prohledat a odcizit z komody v kuchyni finanční hotovost ve výši 2  000 korun.  Poté záměrně odváděla pozornost poškozeného, kdy v nestřeženém okamžiku další neznámá pachatelka bez souhlasu poškozeného vnikla do ložnice  rodiného domu, kterou prohledala a zde odcizila peněženku tzv. kasírtašku s finanční hotovostí ve výši 125 000 korun. Poté obě ženy z domu seniora odešly.  

Jindřichohradečtí kriminalisté žádají občany o pomoc při ustanovení pachatelek přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Kdo z Vás si všiml pohybu dvou žen (jedna byla silnější postavy a blond vlasů) po obci Hospříz v úterý 12. září v dopoledních hodinách či  viděl například dvě ženy nasedat do auta, nechť se přihlásí jindřichohradeckým kriminalistům cestou tísňové linky 158. Za veškeré Vaše informace předem děkujeme.

Jindřichohradecká policie opět varuje:Senioři  buďte opatrní, zamykejte řádně branku i vstupní dveře do domu. Dbejte rovněž na uzamčení zadních dveří a zásadně nikoho cizího do svého obydlí nepouštějte. Pokud Vás neznámá osoba žádá o pomoc a  vzbuzuje  tím soucit či lítost,  buďte neoblomní! Pokud se jí opravdu rozhodnete pomoci, do bytu či domu ji nikdy nepouštějte! Svoji opatrností předejdete možnému okradení!

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

14. září 2017

vytisknout  e-mailem