Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Seminář Věda a výzkum měl úspěch

V budově Ministerstva vnitra se 9. dubna uskutečnil seminář „Věda a výzkum v Kriminalistickém ústavu Praha 2017“, určený pro policisty, zaměstnance rezortu vnitra, státní zástupce, soudce a pracovníky řešitelských týmů. 

Přítomné přivítal náměstek ředitele Kriminalistického ústavu Praha (KÚP) plk. Ing. Pavel Kolář, CSc. „Jsem rád, že se scházíme v tak hojném počtu. Vědu a výzkum považujeme za významnou součást KÚP. Chceme představit nejaktuálnější výsledky, které se snažíme zavádět do kriminalistické praxe,“ uvedl. Podplukovník RNDr. Marek Kotrlý vyzdvihl, že KÚP je jedinou složkou Policie ČR, která aktuálně splňuje zařazení do kategorie „výzkumná organizace“.

Účastníci semináře vyslechli sedm přednášek z oblastí daktyloskopie, audio-video dokumentace, balistiky či trasologie. Letošní účast více než 150 odborníků potvrdila stoupající zájem o aktuální poznatky z vědeckovýzkumné činnosti znalců ústavu.

Významná ocenění v oblasti výzkumu
V Programu bezpečnostního výzkumu České republiky v letech 2015 – 2020 pracovníci KÚP řeší celkem 14 projektů. Za mimořádné výsledky v oblasti bezpečnostního výzkumu jim byla třikrát udělena Cena ministra vnitra. V roce 2012 za výzkum v oblasti povýstřelových zplodin, v roce 2015 za výsledky dosažené ve výzkumném projektu ve forenzní antropologii a v loňském roce za projekt s názvem „Zavedení techniky iontové mikroskopie (FIB) do kriminalisticko-technické a znalecké služby Policie ČR pro analýzu stop v oblasti grafických, fyzikálně chemických a technických expertiz“.  

Mgr. Zbyněk Koukolík
oddělení mezinárodní spolupráce a vzdělávání
Kriminalistický ústav Praha
12. dubna 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem