Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Šel si pro věci, které mu nepatřily

LIBEREC - Krádeží věcí v hodnotě 10 tisíc korun způsobil škodu bývalé manželce. 

V uplynulých dnech sdělili  policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody muži, který se dopustil krádeže vloupáním do sklepní kóje v Liberci - Horním Růžodole.

Majitelka sklepní kóje oznámila vloupání do sklepní kóje, ze které zmizelo na konci měsíce října letošního roku sportovní vybavení, zejména lyžařská výstroj - dva páry lyžařských bot, dva páry sjezdových lyží včetně hůlek, jeden pár běžkařských lyží včetně hůlek, ale také dva spací pytle, plážové podložky a karimatky, vše v hodnotě 10 tisíc korun. Případ vypadal jako běžná krádež, ale záhy vyšlo najevo, že tím kdo věci odcizil, není nějaká cizí osoba, která by se chtěla obohatit. Věci si násilím ze sklepa vzal a odnesl majitelky bývalý manžel a to i přesto, že již byli po rozvodu majetkově vypořádáni. Přesto si muž na některé věci dělal stále nároky. Ženě nezbývalo nic jiného než celou věc oznámit na Policii ČR.

Případem se zabývali policisté z obvodního oddělení Liberec - Vápenka, kterým se muž na služebně k celé věci doznal. Nyní se za své neuvážené jednání bude muset zpovídat dále před soudem. Ten mu může uložit až tříletý trest odnětí svobody.
 

15.11.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem