Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sedmičlenná parta skončila s pouty na rukou

KRÁLOVÉHRADECKO - Na svědomí mají více jak 20 případů krádeží 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové v těchto dnech sdělili podezření z trestných činů proti majetku a proti svobodě celkem sedmi podezřelým osobám. Jedná se o jednu ženu ve věku 45let a pět mužů ve věku od 21 do 45let z Královéhradecka a o 23letého muže z Jičínska. Všichni jsou důvodně podezřelí z přečinu krádeže s trestní sazbou od 2 do 5let. Čtyři muži jsou současně podezřelí z přečinu porušování domovní svobody s trestní sazbou až 3roky, další dva navíc i z přečinu poškození cizí věcis trestní sazbou až 1rok. Všechny skutky měli spáchat ve spolupachatelství.

Policisté kladou těmto osobám za vinu, že v době od prosince 2013 do července 2014 odcizili ve více jak dvaceti případech z různých objektů na Novobydžovsku, Chlumecku, Hořicku a Jičínsku právnickým i fyzickým osobám různé věci. Celkově tak způsobili škodu za téměř 300 tisíc korun

Například na přelomu roku v jednom vodárenském areálu na Královéhradecku upoutaly jejich pozornost  litinové trubky, jejichž odcizením byla způsobena škoda přes 160 tisíc korun. V březnu měli zase odcizit jednomu majiteli ze stodoly na Novobydžovsku různé příslušenství k zemědělské technice, dvoukolový vozík, hliníkové žebříky a motocykl zn. Jawa 250 za téměř 40 tisíc korun. Z jedné chaty v Nechanicích jinému majiteli zmizela elektrocentrála, žebřík a čerpadlo, z myslivecké chaty nedaleko Hradce Králové si v březnu měli zase například odnést mikrovlnou troubu, sklenice, ubrusy, lustr z dančího paroží a obrazy. V dubnu se rozhodli „navštívit“ i několik garáží na Nechanicku, odkud během jedné noci zmizelo různé nářadí a věci za několik tisíc korun. Z vodácké klubovny na Chlumecku  po jejich návštěvě majitel zase postrádal kromě jiného i porcelánové výčepní zařízení s kompresorem, pumpičku na výčep piva s pípou a tři obrazy, vše v celkové hodnotě za téměř 50 tisíc korun.

Podezřelí se k uvedenému jednání přiznali, část odcizených věcí stačili bohužel prodat. Tři muži z této party nebyli policistům neznámí, neboť již v minulosti měli co do činění se zákonem.   Zhruba třetinu odcizených věcí se však podařilo policistům zajistit při domovních prohlídkách a část jich vrátit šťastným majitelům. Jedním z nich byl i muž na fotografii, kterému policisté vrátili obraz a porcelánový výčep. Dalšímu poškozenému zase vrátili odcizený a znovu nalezený motocykl (viz. foto).

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 29. srpna 2014 v 10:30
Odkazy do noveho okna

Nový Bydžov_motocykl

Nový Bydžov_motocykl 

Detailní náhled

Nový Bydžov_obraz

Nový Bydžov_obraz 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem