Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sebrali jsme další auta

HODONÍNSKO: V tomto týdnu jsme zajistili další dvě vozidla nezodpovědných řidičů. 

Policisté na Hodonínsku opět zajišťovali motorová vozidla řidičům, kteří opakovaně sedají za volant auta v době zákazu řízení, pod vlivem alkoholu nebo drog. V měsíci únoru jsme tak nechali odtáhnout celkem čtyři osobní vozidla a jednu čtyřkolku. V tomto týdnu přibyla další vozidla, u kterých budeme soudu dávat návrh na jejich propadnutí. Tímto způsobem bráníme nezodpovědným řidičům, aby dále páchali trestnou činnost těmito vozidly a ohrožovali ostantní účastníky silničního provozu.

Kyjovští policisté ve Ždánicích zastavili a kontrolovali třiatřicetiletého řidiče osobního vozidla Seat Ibiza. Při kontrole vyšlo najevo, že má rozhodnutím správního orgánu vysloven zákaz řízení motorových vozidel do roku 2020 za předchozí delikty v dopravě. Policisté o něm také mají informace, že má za sebou drogovou minulost. Z toho důvodu jej také vyzvali k podrobení se testu na přítomnost drog. Řidič se však tomuto testu bezdůvodně odmítl podrobit. Následné odmítl i výzvu k lékařskému vyšetření s odběrem krve. Policisté se jeho případem dále zabývají a vedou proti němu trestní řízení pro podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí. Zároveň se rozhodli pro účely trestního řízení zajistit i předmětné vozidlo a nechali jej z místa kontroly odtáhnout.

Hodonínští policisté při hlídkové činnosti kontrolovali jednatřicetiletého řidiče osobního vozidla Škoda Superb. Policisté jej vyzvali k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorových vozidel, které však řidič nepředložil. Při lustraci policisté zjistili, že tento muž má soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do roku 2020. Vyzvali jej k provedení dechové zkoušky, testu na drogy i lékařskému vyšetření. Všechno bezdůvodně odmítl a podrobit se nechtěl. Pro tuto skutečnost a jeho předchozí porušení zákona se policisté rozhodli zajistit jeho vozidlo a nechali jej odtáhnout. Zároveň proti němu vedou trestní řízení a hrozí mu až dva roky odnětí svobody a propadnutí vozidla státu.

por. Bc. Petr Zámečník, 22. 3. 2019

Odkazy do noveho okna

Ždánice

Ždánice 

Detailní náhled

Hodonín

Hodonín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem