Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Se zákazem ujížděl policejní hlídce

CHEBSKO – Hrozí mu odnětí svobody až na 2 roky. Se zákazem ujížděl policejní hlídce CHEBSKO – Hrozí mu odnětí svobody až na 2 roky. 

Třicetiletý muž z Chebska měl dne 13. září 2018 v odpoledních hodinách řídit osobní motorové vozidlo značky Škoda Fabia v obci Mnichov ve směru na Mariánské Lázně. Řidič vozidla nerespektoval výstražné a hlasové zařízení policejní hlídky a s vozidlem začal ujíždět. Během jízdy jel vysokou rychlostí a nerespektoval dopravní značení. Muž měl dojet do obce Služetín, kde nechal vozidlo odstavené u panelového domu a policistům začal utíkat. Ti řidiče během chvilky doběhli a zadrželi. Následným šetřením policisté zjistili, že muži vozidlo nepatří a bez svolení své sestry si vzal klíče od vozidla a odjel s ním. Svého jednání se 30letý muž dopustil i přesto, že mu Městský úřad v Mariánských Lázních uložil trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel.

Video zde

Policisté z obvodního oddělení Teplá sdělili muži podezření se spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu Neoprávněné užívání cizí věci.

Podezřelému v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
19. 9. 2018

vytisknout  e-mailem