Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Šárka Havránková bojuje o post prezidentky Interpolu

Česká policistka a současná viceprezidentka @Interpol_HQ plk. Šárka Havránková dnes večer odlétá do tureckého Istanbulu, aby na 89. Valném shromáždění zabojovala o post prezidentky největší mezinárodní policejní organizace Interpol. 

Hlavní motivací Šárky Havránkové "chránit hodnoty a principy mezinárodní policie a hájit institucionální reputaci Interpolu ve světě."

Prohlášení Šárky Havránkové před klíčovou volbou, která se uskuteční ve čtvrtek 25. 11. 2021:

"Příští týden se uskuteční 89. Valné shromáždění Interpolu v Istanbulu, jehož hlavním předmětem je volba nového prezidenta. INTERPOL se dostal na klíčovou křižovatku a dle mého názoru bude toto shromáždění nejdůležitějšími volbami od přijetí ústavy v roce 1956. Výsledek těchto prezidentských voleb buď zpochybní důvěryhodnost a integritu této organizace, nebo zajistí návrat k základním policejním hodnotám a spravedlivému zastoupení.

Z těchto důvodů jsem se rozhodla ucházet o post prezidentky, protože považuji za důležité, aby byl INTERPOL apolitický. Je nepřípustné, aby bohatství ovlivňovalo záležitosti vymáhání práva. Reputace a legitimita organizace byly v minulosti zpochybněny a nelze dovolit jejich opětovné ohrožení."

                                                                                                                                      plk. Mgr. Šárka Havránková MBA
​Životopis ZDE                  


ENGLISH VERSION

"INTERPOL has reached a critical crossroad, and in my view, this General Assembly will be the most crucial election since the adoption of the Constitution in 1956. 
The outcome of this presidential election will either question the credibility and integrity of the Organization or reintroduce a return to core police values and fair representation.
I firmly believe that INTERPOL should not be politicized, and wealth should never influence law enforcement matters. The Organization´s reputation and legitimacy have been undermined in the past and cannot afford to be fractured and rebuilt again."


                                                                                                                                                  Col. Šárka Havránková
Curiculum vitae


plk. Mgr. Kateřina Rendlová
Policejní prezidium ČR
18. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem