Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

S proraženými pneumatikami ujížděl policistům

Jednatřicetiletý muž pod vlivem alkoholu ujížděl policistům z Mníšku pod Brdy. Svou nebezpečnou jízdou a v nepříznivém počasí odmítal vozidlo zastavit. Pomoci taktického zastavovacího manévru řidiče zastavili policisté v Praze. 

Krátce po půlnoci se hlídka středočeských policistů z Mníšku pod Brdy rozhodla zastavit a zkontrolovat řidiče černého BMW, který bylo poškozené a mělo proražené obě pneumatiky. Ten však na jejich výzvy k zastavení nereagoval a začal nebezpečně ujíždět. Během cesty se snažil policejní vůz blokovat a vytlačit ze silnice. Jelikož řidič směřoval do Prahy, přidali se do pronásledování řidiče policisté z pohotovostní motorizované jednotky a oddělení hlídkové služby Prahy IV. Společnými silami za pomoci taktického zastavovacího manévru mu zahradili cestu svými vozidly a donutili ho tak zastavit ve Strakonické ulici poblíž autobusové zastávky Lahovičky. Policisté muže, který se stále nechtěl vzdát, vtáhli za užití donucovacích prostředků z vozidla a omezili na osobní svobodě. U jednatřicetiletého řidiče následně provedli policisté dechovou zkoušku, kdy byla naměřena hodnota 1,5 promile alkoholu v dechu. Jelikož si muž nepamatoval, kde k poškození vozidla přišel, zavolali si policisté na místo kolegy z dopravních nehod, kteří si celý případ přebrali. 

Jednatřicetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 8.12.2022

vytisknout  e-mailem