Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S promilem daleko nedojedeš

DĚČÍN - S promilem daleko nedojedeš; Krádež železa na statku ; Technická prohlídka trvala příliš dlouho; Krádeže v marketech pokračují 

Ve zdi jednoho domu v Jílovém skončilo včera v dopoledne vozidlo, do kterého usedl ne právě střízlivý osmnáctiletý mladík. Díky nepřiměřené rychlosti dostal smyk a najel na krajnici, odkud pokračoval na místo srážky. Cestou se ještě popasoval s dopravní značkou, sloupem veřejného osvětlení a popelnicemi. Přitom natropil škodu za více než čtyřicet tisíc korun. Pak se na místo dostavili policisté a naměřili výtečníčkovi kolem dvou promile. Teď řidiče řeší ve zkráceném přípravném řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Až tříleté odnětí svobody za něj nabízí trestní zákoník.
 
 
Krádež železa na statku
 
Policisté z  obvodního oddělení vypátrali pětatřicetiletého muže, který v areálu bývalé zemědělské usedlosti na Děčínsku nedávno odcizil železné vybavení v hodnotě asi třicet tisíc korun. V pátek si vyslechl podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení a nezbývá, než popřemýšlet, stálo-li to za hrozbu až dvouletého pobytu ve vězení.
 
 
Technická prohlídka trvala příliš dlouho
 
Osobní vozidlo si na základě ústní dohody koncem března půjčil dvaadvacetiletý mladík z od jedné ženy z okolí Rumburku. Údajně měl automobil odvézt na technickou prohlídku a týž den jej vrátit majitelce. Prohlídka se ale pořádně protáhla a automobil se do dnešního dne neobjevil. Objevili se ale policisté a muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze zpronevěry. Takže čelí hrozbě až dvouletého pobytu v nápravném zařízení.
 
 
Krádeže v marketech pokračují
 
O tom, že bankovka zastrčená pouze v zadní kapse u kalhot neodolá vycvičeným prstům lapků, se včera přesvědčila jedna nakupující v děčínském supermarketu. Přišla tak o dva tisíce korun. Je to důsledek toho, že lidé velmi podceňují schopnosti zlodějů. Předejít podobným nepříjemnostem však není složité. Stačí uložit peníze do peněženky, tu do kabelky, zapnout a vše mít stále na očích.
 
 
 
 
26.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem