Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

S policisty našla dlouholeté úspory - AKTUALIZACE

BRNO: Zloděj kabelku dostatečně neprohledal. 

Díky intenzivní práci brněnských kriminalistů ze 7. oddělení se podařilo níže uvedený případ v těchto dnech objasnit. V úterý policejní komisař sdělil podezření jednadvacetiletému muži z Brna pro přečin krádež. Jedná se o mladíka, který byl dosud netrestaný, k činu se doznal a nyní mu může hrozit až pětileté vězení.

por. Andrea Cejnková, 20. října 2016

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V pondělí krátce po půlnoci vystoupila z nočního autobusu v Černých Polích čtyřiapadesátiletá žena. Hned si všimla, že ji v parku sleduje dvojice mladých lidí. Muž ji po chvíli oslovil a chtěl po ní příspěvek na alkohol. Když žena odmítla, zkusil to aspoň s žádostí o cigaretu. Žena svolila a odložila si kabelku na zem.  Mladý muž využil příležitosti, vzal kabelku a z místa utekl. Přivolaní policisté z oddělení hlídkové služby naložili ženu do auta a v okolí po pachateli a jeho partnerce pátrali. Bohužel bez úspěchu. Následně prošli trasu pachatelova útěku a prozváněli stále aktivní telefon, který měla mít okradená dáma v kabelce. Zanedlouho skutečně uslyšeli vyzvánění telefonu z křoví. Při ohledání nálezu jsme zjistili, že z kabelky zmizela pouze peněženka s pětitisícovou hotovostí. Zloděj však zřejmě ve spěchu přehlédl obálku s penězi. Zatímco se žena mohla radovat z nálezu svých dlouholetých úspor (které určitě lépe zabezpečí), pachatel doteď ani netuší, že do křoví kromě kabelky odhodil i téměř tři sta tisíc korun.

por. Pavel Šváb, 12.10.2016

Odkazy do noveho okna

věci a obálka s penězi

věci a obálka s penězi 

Detailní náhled

místo nálezu_detail

místo nálezu_detail 

Detailní náhled

místo nálezu

místo nálezu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem