Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

S policejní prevencí se setkalo několik tříd prvňáčků

BEROUNSKO - Přednášku na téma osobní bezpečí děti ocenily. 

V pátek 13. ledna zavítala berounská policejní preventistka na 1. Základní školu do Hořovic mezi žáky prvních tříd. Vzhledem k silnému ročníku letošních prvňáčků, tak na besedu čekaly celkem 3 třídy natěšených dětí.

Obsahem přednášky bylo představení Policie ČR a jejího hlavního poslání. Dále se děti dozvěděly, podle čeho poznají policistu. Některé z nich se naučily telefonní čísla tísňových linek, jiné si tyto informace pouze osvěžily. Děti poznaly techniku, kterou mají policisté k dispozici a jakou můžou vidět při jejich práci. Společně se prostřednictvím policejních omalovánek seznamovaly s různými nebezpečnými situacemi, se kterými se v běžném životě můžou setkat. Jejich úkolem pak bylo rozklíčovat, co dělaly postavy na obrázcích špatně a zároveň navrhnout lepší a bezpečnější řešení.

Děti ze všech ročníků přednášky bedlivě poslouchaly a na závěr policejní preventistku zahltily zvídavými dotazy. Spolupráce mezi Policií ČR a 1. Základní školou v Hořovicích je dlouhodobá a setrvalá – v přednáškách na této škole nekončíme.

nprap. Simona Vacherlohnová
preventistka P ČR ÚO Beroun
17. ledna 2023

Odkazy do noveho okna

1. ZŠ Hořovice

1. ZŠ Hořovice 

Detailní náhled

1. ZŠ Hořovice

1. ZŠ Hořovice 

Detailní náhled

1. ZŠ Hořovice

1. ZŠ Hořovice 

Detailní náhled

1. ZŠ Hořovice

1. ZŠ Hořovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem