Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

S odcizeným motocyklem daleko nedojel

LIBERECKO - Dne 3. července odcizil v ranních hodinách 35letý cizinec z areálu soukromé firmy v obci Jeřmanice motocykl YAMAHA. Záhy mu byla v patách policejní hlídka. 

Libereckým policistům se podařilo ve velmi krátké době zadržet pachatele, který odcizil z areálu soukromé firmy v obci Jeřmanice motocykl značky YAMAHA Fazer. Ke krádeži došlo uplynulý týden v úterý 3. července 2018 krátce po páté hodině ráno. 35letý cizinec poškodil plotové pole u pozemku soukromé firmy, kde se následně zmocnil zaparkovaného motocyklu včetně helmy a rukavic, které byly uloženy v plastovém kufru za sedačkou. Motocykl dále naložil do dodávky a z místa odjel neznámo kam. Majiteli motocyklu vznikla škoda ve výši 55 tisíc korun. Na poškozeném oplocení vznikla škoda soukromé firmě ve výši 10 tisíc korun.

Krátce po krádeži obdržely všechny hlídky od operačního důstojníka informaci o krádeži motocyklu. Hlídka policistů z oddělení hlídkové služby zaujala postavení na nájezdu na rychlostní komunikaci I/35 ve směru na Děčín a krátce po půl šesté si policisté všimli projíždějícího motocyklu, který odpovídal popisu odcizeného stroje. Hlídka se za motocyklem vydala a poté, co jej dostihla, dala řidiči pomocí světelného a zvukového znamení pokyn k zastavení. Řidič však pokynu hlídky neuposlechl a naopak výrazně stroj zrychlil a pokračoval směrem na Děčín. Přitom agresivně přejížděl z jednoho pruhu do druhého a následně sjel na obec Machnín. Ve Stráži nad Nisou odbočil k areálu soukromé firmy, kde se dostal do slepé ulice a byl překvapen závorou. Začal prudce brzdit a než motocykl zastavil, sám z něj seskočil. Z hlavy si sundal přilbu a z rukou rukavice, které zahodil, a zatímco motocykl ještě pokračoval setrvačností dalších pár metrů dopředu, řidič začal utíkat směrem k lesu. Policisté jej pronásledovali a v zápětí jej dostihli. Muže zadrželi a převezli na policejní služebnu obvodního oddělení v Chrastavě.

Policisté následně zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění pro skupinu A. Muže také podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol, jejíž výsledek byl negativní. Jinak tomu však bylo v případě orientačního testu ke zjištění, zda muž nebyl pod vlivem jiné návykové látky. Výsledek orientačního testu DrugWipe 5S byl pozitivní na látku pervitin.

Policisté zajistili havarovaný motocykl, který se pádem poškodil. Ten následně vydali zpět jeho majiteli.

V uplynulých dnech zahájila komisařka Služby kriminální policie a vyšetřování trestní stíhání 35letého cizince pro přečin "krádeže" a "poškození cizí věci", za které nyní muži hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let. Po provedených úkonech byl muž propuštěn na svobodu.


9. 7. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem