Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

S nožem v ruce se domáhala peněz

PŘEROV - Naštěstí napadená seniorka nebyla zraněna. 

V úterý v ranních hodinách byla strážníky městské policie zadržena podezřelá žena, která u lávky přes potok Strhanec, v blízkosti ulice Sokolská, zastavila 72letou seniorku tím, že jí vstoupila do cesty. Nožem v pravé ruce poškozenou ohrožovala a dožadovala se její peněženky. To napadená žena odmítla a snažila se jí odtlačit ruku s nožem, aby nedošlo k jejímu zranění. Útočnice se ale nechtěla tak lehce vzdát a šermovala nožem před obličejem seniorky. Od dalšího napadání upustila, když zahlédla osoby, které se k nim blížily a z místa se rychle vzdálila. Popsaná situace se naštěstí obešla bez zranění seniorky. Díky rychlému oznámení na linku městské policie se ji podařilo, jak je výše uvedeno, v blízkosti místa činu zadržet. Strážníci podezřelou i se zbraní, která byla nalezena v její v kabelce, předali k dalšímu šetření republikové policii. Policisté s podezřelou provedli procesní úkony a noc strávila v policejní cele. Následující den vyšetřovatel podezřelé sdělil obvinění z trestného činu loupež, za který dle trestního zákoníku hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.Vzhledem k tomu, že se jedná o závažný trestný čin násilného charakteru, byl dán státnímu zástupci podnět k jejímu vzetí do vazby. Ten byl soudem akceptován a obviněná byla včerejšího dne eskortována do vazební věznice v Olomouci.

Obviněná žena je prověřovaná i v souvislosti s přepadením, které se odehrálo v pondělí (12. 2.) odpoledne a mělo téměř totožný scénář. Tehdy neznámá žena přistoupila k 74leté ženě na lávce vedoucí přes Strhanec, která šla směrem na ulici Sokolskou a přiložila jí nůž k břichu, chtěla po ní peníze a přitom jí vyhrožovala újmou na zdraví. Nožem jí přeřezala ucho od kabelky, kterou napadená držela v ruce a současně strčila ruku do kabelky a vzala jí peněženku s finanční hotovostí 500 Kč, osobními doklady a platební kartou. Poté z místa rychle zmizela.

V souvislosti s tímto druhým případem žádáme svědky, kteří se v době mezi 13:30 až 13:45 hodin, kdy k přepadení došlo, pohybovali na uvedeném místě, jednalo se pár (muže a ženu), na které poškozená volala a žádala je o pomoc, aby kontaktovali policii na tel. 974 778 461 nebo na bezplatnou linku 158. Svoji svědeckou výpovědí by mohli významně přispět k objasnění i tohoto závažného trestného činu.

por. Mgr. Miluše Zajícová
16. února 2018

vytisknout  e-mailem