Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

S nožem v ruce chtěl peníze a cigarety

KARLOVARSKO – Pětašedesátiletému muži nyní hrozí až desetileté vězení. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětašedesátiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. 

Obviněný muž měl v úterý 16. dubna letošního roku krátce před dvacátou hodinou večerní přijít do prodejny se smíšeným zbožím v Karlových Varech. V prodejně měl přistoupit k pokladně, kde se v tu dobu nacházela třiatřicetiletá prodavačka. Pětašedesátiletý muž měl po chvíli vytáhnout přinesený kuchyňský nůž, který měl ženu začít ohrožovat. Při tom jí řekl, že chce finanční hotovost z pokladny a cigarety. Obviněný muž toto ženě ještě několikrát zopakoval a přitom jí stále ohrožoval nožem. Následně měl do prodejny vstoupit jiný zákazník, čehož žena využila, z prodejny utekla a za pomoci procházejících osob věc oznámila na tísňovou linku policie. 

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město se začali případem okamžitě zabývat a pětašedesátiletého muže zadrželi několik málo minut po oznámení přímo před prodejnou. 

Pětašedesátiletý muž měl takto jednat z důvodu, že potřeboval získat finanční prostředky, aby mohl opustit Karlovarský kraj.

Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.  

nprap. Jan Bílek
18.4.2024

vytisknout  e-mailem