Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S nožem v ruce chtěl peníze

MOST - Oloupil dvě ženy, skončil ve vazbě; V parku odcizil dívce mobil; V domě rozbil sedm oken. 

Poškodil několik oken
Policisté obvodního oddělení v Hamru sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 19letému mladíkovi z Litvínovska. Ten měl na chodbě panelovému domu, kde byl na návštěvě, v odpoledních hodinách ve třech patrech rozbít skleněné výplně u sedmi oken. Poškozenému bytovému družstvu tak výtečník zanechal škodu ve výši 7 500 korun. Proč okna rozbíjel, policistům nesdělil.

Lupič skončil ve vazbě, okradl dvě ženy
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže 33letého muže z Mostu. Ten má mít na svědomí dle kriminalistů, kteří případy objasnili, přepadení a okradení dvou žen.

K první loupeži došlo začátkem srpna, když na polní cestě v Mostě chytil za ruku starší ženu a s kapesním nožem v ruce měl po ní požadovat cigaretu a peníze. Žena mu z obavy o své zdraví dala cigarety. Muž chtěl i peníze a ženě vyhrožoval pobodáním, pokud je nedostane.  Z peněženky jí odcizil 90 korun. Pak ji nechal jít, ale za chvíli ji doběhl a opět s nožem v ruce, kterým před ní šermoval, požadoval mobil. Následně jí vytrhl z ruky tašku, ze které vypadl mobil a z něj obviněný vzal peníze. Způsobil škodu za 720 korun. O pět dnů později na kopci Šibeník časně ráno přišel k mladé ženě, která telefonovala, a snažil se jí mobil vytrhnout z ruky. I když se žena snažila mobil udržet, nakonec se ho zmocnil. Poté se s ženou přetahoval o kabelku, se kterou utekl. Okradená  ho pronásledovala. Obviněný na útěku z kabelky vyndal peněženku, ze které si vzal platební kartu a peníze. Kabelku odhodil. Celkem muž způsobil škodu ve výši 8 300 korun. Ke zranění žen nedošlo. Soud v Mostě poslal na podnět policie Mostečana do vazby.

Slečně ukradl mobil a hned ho prodal
Drze si počínal 19letý mladík z Mostu. Ten měl v parku na sídlišti Zahradní odcizit mladé slečně mobilní telefon. Dívka ho měla v kapse kalhot, když k ní měl přistoupit podezřelý a v nestřeženém okamžiku jí mobil z kapsy odcizil. Poté se dal na útěk. Poškozená běžela za ním, a když ho doběhla, chtěla mobil zpátky. Mladík jí ho nevrátil a údajně lup vzápětí prodal na ulici neznámé osobě. Policisté obvodního oddělení Most Zahradní na základě výsledků šetření mladíkovi sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže na osobě. Mobil nebyl zajištěn.

nprap. Ludmila Světláková
Most 11. září 2018

vytisknout  e-mailem