Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S lupem daleko neutekli

LOUNY –Vloupání do chat; Zalíbila se mu hokejová výstroj. 

Přistiženi při činu
Policisté z obvodního oddělení v Žatci sdělili dvěma nenechavcům podezření z trestných činů  Porušování domovní svobody, Poškození cizí věci a Krádeže. V průběhu října se měli dva muži ve věku 28 a 29 let dopustit tří činů. Jedna rekreační chata se stala jejich terčem hned dvakrát a třetího činu se měli dopustit v prostorách chaty nacházející se nedaleko. Podle šetření policie byli podezřelí otrlí, jelikož v jednom z případů za použití násilí vnikli do kůlny dokonce přes chemickou toaletu. Z prostor, které majitelům slouží pro skladování, odcizili nejrůznější věci. Od zahrádkářů si měli odnést například rádio, plynový vařič, prodlužovací kabely, motorovou pilu nebo ruční nářadí. Muži však při svém posledním konání měli smůlu. Když s lupem odcházeli, zpozorovala je procházející hlídka strážníků. Oba výtečníci, kteří byli omezeni na osobní svobodě, jevili navíc známky podnapilosti. Strážci zákona u nich naměřili hodnoty 2,98 a 2,10 promile alkoholu v dechu. Při výslechu se snažili nejprve z činu vymluvit, avšak nakonec zřejmě usoudili, že bude lepší, když se ke svému jednání doznají. Muži nezpůsobili jen škodu samotným odcizením věcí. K jejich činu se také připočítává škoda, kterou způsobili násilným vniknutím do prostor, kde neměli co dělat. Dvěma poškozeným majitelkám rekreačních chat by měli  dohromady nahradit částku přesahující 33 tisíc korun. Muže nezastavila ani předešlá zkušenost. Oba dva byli v minulosti odsouzeni okresním soudem za obdobný trestný čin. Jeden byl nedávno propuštěn z výkonu trestu a druhý ještě nedokonal trest veřejně prospěšných prací. Provinilcům nyní hrozí až 3 léta odnětí svobody. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

Vloupal se do domu
Policisté z obvodního oddělení v Lounech prověřovali zjištěné skutečnosti o případu odcizení hokejové výstroje. Postupně se dopátrali až k dvaceti letému muži, který se nakonec měl policistům ke krádeži doznat. Podle zjištěných skutečností měl muž vniknout na půdu rekonstruovaného domu v malé vesnici na Lounsku a tam měl dokonce i chvíli pobývat. Ukázalo se, že věci pro určené pro hokejistu nebyly jediná věc, kterou si měl muž odnést. Nepohrdl ani dětským kočárkem, fotbalovým dresem či hry do herní konzole. Policisté už muži sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu Krádež. Pokud se mu vina prokáže, hrozí mu až dvě léta odnětí svobody.


Upozornění:
V době od 20. 11. 2017 do 8. 12. 2017 nebudu přítomna na pracovišti. S dotazy souvisejícími s aktuálním nápadem se prosím obracejte na paní Marii Pivkovou Oddělení tisku a prevence Chomutov, tel.: 974433207, mob.: 724189729.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
16. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem