Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

S autem chtěl zabíjet - v cestě byli policisté

Jindřichův Hradec - Rozrušený řidič chtěl vjet vozem do čerpací stanice, v cestě byli policisté z Dačic, skončili v nemocnici.  

Dva policisté z Obvodního oddělení Dačice byli zraněni, když hledali muže, který vyhrožoval, že vjede vozem do čerpací stanice …Na začátku služby určitě netušili, že v noci nasadí vlastní životy, aby zastavili agresivního a pravděpodobně „vyšinutého“ jedince.  

Policisté zareagovali velmi rychle a profesionálně na výzvu operačního důstojníka, který měl na telefonu volajícího a velmi rozrušeného muže, který vyhrožoval, že bude hrát s vozem ruskou ruletu, že sundá ze silnice každé auto…  Jak operační důstojník postupně zjišťoval, muž volal již z velmi rychle jedoucího vozu, vyhrožoval, že to s vozem „napálí do čerpací stanice a že je tam za pár minut“. Podle útržkovitého hovoru a lokalizace telefonu bylo zřejmé, že muž se opravdu pohybuje s vozem kolem Dačic. Okolí Dačic a čerpací stanice tak začali ihned prohledávat policejní hlídky. Další informací, která se nesla vysílačkami, byla možnost, že útočníkem, který vyhrožuje, by mohl být třicetiletý psychicky nemocný muž, užívat by měl vozidlo značky Daihatsu.

Než policisté stačili dojet k čerpací stanici tak ze směru od Dolních Němčic do nich hledaný muž s vozem v protisměru v plné rychlosti najel.  

 

Čelní střet Dačice II.JPG

Oba policisté utrpěli zranění, útočníka přesto zajistili. Na místě pomáhali strážníci z Dačic, záchranáři i hasiči. Pachatel byl převezen do nemocnice. Jeden z policistů byl ráno propuštěn do domácího léčení, druhý policista utrpěl při střetu těžké zranění a byl hospitalizován.

 

Zadržený pachatel tak pravděpodobně své výhrůžky mínil vážně. Co by se stalo, pokud by svůj vůz namířil proti čerpací stanici? To raději nedomýšlet. Kriminalisté věc prověřují jako podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení by pachateli mohl hrozit trest odnětí svobody ve výši tří až dvanácti let.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

18.listopadu 2016

Odkazy do noveho okna

Čelní střet Dačice II

Čelní střet Dačice II 

Detailní náhled

Čelní střet Dačice I

Čelní střet Dačice I 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem