Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychle objasněná krádež

TEPLICKO - Zlodějce hrozí až tříleté vězení; Podváděl na benzínkách; Pachatel vloupání dopaden... 

Rychle objasněná krádež

     Policisté z Bíliny během jednoho dne objasnili případ okradení seniorky. V pondělí se na ně obrátila poškozená, kterou na ulici oslovila cizí žena a požádala ji o drobné na autobus. Když seniorka vytáhla z kabelky peněženku a hledala mince, žena jí do ní sáhla a ukradla tisícikorunovou bankovku, hned poté z místa činu utekla. Policisté během krátké chvíle ustanovili totožnost podezřelé 42leté ženy a už další den v minulosti třináctkrát odsouzené recidivistce sdělili podezření z přečinu krádeže, za který jí s ohledem na pestrou trestní minulost hrozí až tříleté vězení.

Podváděl na benzínkách

     Za spáchání nejméně sedmi podvodů je podezřelý 51letý muž z Teplic. Na různých benzínových čerpacích stanicích po celé republice vždy oslovil obsluhu, že si chce koupit nějakou drobnost s tím, že zaplatí tisícikorunovou bankovkou. Pak si to naoko rozmyslel, věc zaplatil drobnými a požádal pouze o rozměnění peněz. Mezitím se prodávajících ptal na různé věci a odváděl tak jejich pozornost a poté, co dostal bankovky menších nominálních hodnot, z benzínek zmizel nejen s rozměněnými penězi, ale i se svou tisícovkou, kterou většinou nepozorovaně sebral z pultu, kde zůstala ležet.

     Tímto způsobem napálil obsluhu na sedmi benzínkách, celkem způsobil škodu ve výši sedm tisíc korun. U výslechu se ke svému jednání pod tíhou důkazů doznal, vzhledem k tomu, že byl v posledních třech letech odsouzen za jiné podvodné jednání, hrozí mu až tříleté vězení.

Pachatel vloupání dopaden

     Trnovanští policisté dopadli pachatele, který se koncem října vloupal do večerky. Po rozbití okna vnikl do prodejny, ze které si odnesl peníze, cigarety a lahev rumu. Celkovou škodu oznamovatel vyčíslil na téměř 39 tisíc korun, v minulosti čtyřikrát odsouzený 26letý muž se u výslechu k vloupání přiznal. Pokud ho soudce uzná vinným, hrozí mu za přečin krádeže až tříleté vězení.

Vykradená skříňka

     Policisté z Krupky objasnili vloupání do šatní skříňky, ke kterému došlo minulý týden v areálu jedné z firem v průmyslové zóně. Jeden z nových zaměstnanců v dámské šatně ukradl ze skříňky peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou. S pomocí ukradené karty si pak 24letý muž koupil tabák v trafice, celkem okradené ženě způsobil škodu ve výši kolem třinácti set korun. V uplynulých dnech si převzal podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které hrozí v minulosti čtyřikrát trestanému muži až dvouleté vězení.

29. 11. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem