Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychle objasněná krádež

TEPLICKO - Pachatelé byli dopadeni za dva dny; Při sepsání smlouvy lhala... 

Rychle objasněná krádež

     V pondělí se na policisty z obvodního oddělení v Teplicích obrátil majitel osobního vozidla, kterému v noci z auta zmizela kamera, oblečení a další věci za více jak sedm tisíc korun. Na základě oznámení policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a ihned začali po pachateli pátrat. A k dopadení zloděje, respektive zlodějů, jim stačily pouhé dva dny. Už včera zadrželi dva muže ve věku 18 a 20 let, kteří se pod tíhou důkazů přiznali, že z auta věci odcizili, část ukradeného oblečení se policistům ještě podařilo u jednoho z nich zajistit. Zatímco staršímu muži hrozí za přečin krádeže maximálně dvouleté vězení, jeho mladší komplic, který byl před několika dny za jinou krádež odsouzen k  trestu obecně prospěšných prací, by podle trestního zákoníku mohl strávit za mřížemi až tři roky.

 

Při sepsání smlouvy lhala

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 25leté ženě, která uzavřela prostřednictvím obchodního zástupce se společností poskytující nebankovní půjčky smlouvu o spotřebitelském úvěru. Na základě smlouvy vyinkasovala deset tisíc korun a zavázala se hradit týdenní splátky ve výši 300 korun. Následným prověřováním bylo zjištěno, že při sjednávání smlouvy o úvěru uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu, čímž se dopustila přečinu úvěrového podvodu, z něhož byla v uplynulých dnech obviněna.

 

Z výkopu zmizel kabel

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil elektrický kabel. V Trnovanech, kde probíhá rekonstrukce veřejného osvětlení vytáhl z výkopu asi 160 metrů měděného kabelu, čímž poškozené společnosti vznikla přibližně čtyřicetitisícová škoda. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Krádež horských kol

     Dvě horská kola a křovinořez odcizil zatím neznámý pachatel z přístřešku u rodinného domu. Zloděj vnikl na oplocenou zahradu, kde ukradl věci, jejichž hodnotu majitel vyčíslil na více jak osmnáct tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

 

 

30. 6. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem