Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Rychlá reakce strojvedoucího zabránila tragédii

LIBEREC – Nerespektoval drážní zabezpečovací zařízení a vjel na železniční přejezd. 

Včerejšího dne, 27. července,  kolem půl desáté večer, vjel na železniční přejezd v ulici Vesecká v Liberci, se svým nákladním vozidlem Renault, 60letý občan Maďarska, kdy nedbal světelné a zvukové signalizace traťového zabezpečení. Po vjezdu na přejezd se uzavřely závory a vozidlo zůstalo stát na železničním přejezdu. V té době se k místu blížila vlaková souprava pravidelné linky z Harrachova do Liberce, kdy strojvedoucí, jakmile spatřil vozidlo v kolejišti, použil rychlobrzdu a vlak zastavil. Nákladní vozidlo vycouvalo z prostoru železničního přejezdu, přičemž prorazilo spuštěné závory a zůstalo stát nedaleko od místa kolize.

Přivolaní policisté na místě provedli orientační dechovou zkoušku u strojvedoucího vlakové soupravy s negativním výsledkem. Dechová zkouška u řidiče motorového vozidla byla pozitivní. Přístroj vykázal hodnotu přesahující 2,5 promile alkoholu v dechu. Řidič nákladního vozidla byl zadržen a umístěn do policejní cely.

Z 12 osob cestujících vlakovou soupravou nebyl naštěstí nikdo zraněn, a to především díky včasné reakci strojvedoucího.

Věc si na místě převzali a vyšetřují kriminalisté z Liberce. Výše vzniklé škody bude upřesněna správou železniční dopravní cesty.

28. 7. 2017
por. Bc. Robovský Vojtěch
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem