Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Rvačka z pondělka se stále šetří

BRNO: kamerové záznamy policistům nepomohou  

Okolo dvacáté hodiny v pondělí 27. července 2009 došlo k napadení osob přímo na náměstí Svobody v Brně. Přestože k ošetření byl po napadení dvanáctičlennou skupinou osob odvezen do Úrazové nemocnice v Brně pouze třiatřicetiletý muž, napaden byl i muž pětatřicetiletý. Ten se však ošetřit nenechal.

Případ převzali od městských strážníků policisté Policie ČR a v současné době se celou událost snaží rozmotat policisté Obvodního oddělení Brno–Střed. Nejvíce byla pozornost zaměřena na možné využití záznamů z kamerového systému. Bohužel je kvalita nízká. V okamžiku incidentu byla kamera zaměřena jiným směrem. Další materiál, který policisté v současné době vyhodnocují,  jsou fotografie jediného svědka. To je zvláštní s ohledem, na frekventované místo incidentu. Policisté případ dále šetří. Událost je zatím šetřena jako přestupek. Nicméně, věc je čerstvá a nic nebrání možnému překvalifikování na trestný čin.

 

 Aktualizace 5. srpna 2009

 

Vyšetřovatel Městského ředitelství Policie ČR v Brně se dále intenzivně věnuje případu, který pobouřil veřejnost. V současné době probíhá analýza důkazních materiálů. Policistům se rovněž podařilo vypátrat další svědky události. V dohledné době budou probíhat výslechy těchto svědků. Pro policisty je důležité též porovnání všech svědeckých výpovědí. Co lze dnes již s určitostí říci, že se nejednalo o skupinu pouze Romů, jak bylo některými médii uváděno. Skupina byla tvořena osobami z řad romské minority, tak  z řad majority.

Šetření policistů dále probíhá. Pokud někdo z občanů viděl incident a může přinést do vyšetřování další informace, nechť se přihlásí na Obvodní oddělení Policie ČR Brno - Střed na náměstí Svobody,  nebo kontaktuje tísňovou linku 158. Vždyť každý z nás může přispět k větší bezpečnosti na ulicích, například důležitým svědectvím.


Zpracovala: mjr. PhDr. Soňa Svobodová

vytisknout  e-mailem