Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozsáhlá pátrací akce na okrese Beroun

BEROUNSKO – Policisté pátrali po ztracených skautech. 

Policisté z Berouna obdrželi v nočních hodinách dne 11. června 2016 oznámení od vedoucí turistického oddílu, že od večerních hodin dne 10. června pohřešují tři chlapce, ve věku 10, 12 a 14 let.

Turistický oddíl mladých skautů pořádal z pátku na sobotu noční bojovku, kdy měli vytyčenou trasu z obce Nižbor a cílovým místem byl hrad Jenčov. Děti byly rozděleny do několika skupin a jejich úkolem bylo dojít do cíle po vyznačené trase. Tři chlapci se však na nezjištěném místě ztratili a do cíle nedorazili. Vedoucí turistického oddílu se snažili nějakou dobu po chlapcích pátrat, avšak neúspěšně. Jejich zmizení nahlásili až s několika hodinovým zpožděním.

V okamžiku, kdy policisté přijali oznámení o pohřešovaných dětech, okamžitě zahájili rozsáhlou pátrací akci, do které se zapojilo okolo třiceti policistů, včetně policistů z Územního odboru Beroun, letecké služby PČR, psovoda, pořádkové jednotky a cizinecké policie. Propátráno bylo široké okolí a mladé skauty se podařilo vypátrat až v ranních hodinách dne 11. června 2016.

S ohledem na skutečnost, že chlapci byli vybaveni věcmi na přenocování (spacáky, karimatky, celta a zásoby jídla), našli v lesním prostoru místo, kde jako správní skauti dokázali přečkat noc bez jakékoliv újmy.

Policisté upozorňují na skutečnost, že včasnost oznámení pohřešování je klíčovým momentem, pro následné úspěšné vypátrání ztracených osob. Několikahodinová prodleva by se mohla stát pro pohřešované osudnou.
 

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
13. června 2016 

vytisknout  e-mailem