Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozsáhlá dopravní akce s organizací TISPOL

KLADENSKO – Kladenští policisté se zapojili do dopravní akce s kontrolou především na autobusovou a nákladní dopravu. 

V průběhu těchto dní od čtvrtka 27. července do neděle 30. července 2017 probíhá na pozemních komunikacích po celém území České republiky dopravně bezpečností akce s organizací TISPOL.

Policisté z územního odboru Kladno se taktéž zapojili do této celorepublikové  dopravně bezpečnostní  akce, a to ve třech víkendových dnech, kdy budou provádět kontrolní činnost na silnicích po celém území kladenského okresu.

Dopravně bezpečnostní opatření je tentokrát především zaměřeno na kontrolu autobusové a nákladní dopravy. Při kontrolní činnosti bude prováděna důkladná kontrola dodržování povinností při provozování silniční osobní a nákladní dopravy podle zákona č. 111/1994 Sb. o silniční dopravě a mezinárodních předpisů a dohod dodržování zejména tzv. sociálních  předpisů v dopravě.  Jedná se o dobu řízení odpočinku a dodržování bezpečnostních přestávek, manipulace s kontrolními zařízeními a paměťovými kartami. Dále bude kontrolována přeprava nebezpečných věcí podle dohody ADR , kontroly technického stavu užitkových vozidel a správné zabezpečení a upevnění nákladu, popřípadě kontrola hmotnosti a rozměrů vozidel.

Při kontrolní činnosti budou policisté dohlížet i na plynulost a bezpečnost silničního provozu. Samozřejmě, že se v průběhu dopravních akcí policejní hlídky zaměří na dodržování pravidel silničního provozu a budou současně prováděny kontroly po odcizených vozidlech, věcech a pátrání po osobách. Jedním z cílů dopravního opatření je také snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích.

Kompletní vyhodnocení celé dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL bude zveřejněno začátkem příštího týdne.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. července 2017

vytisknout  e-mailem