Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Rozmanité pole působnosti

LIBEREC – Libereckým policistům k dopadení pachatele dopomohly nejen kamerové záznamy, ale také otisky prstů. 

V pondělí 10. dubna tohoto roku přijali policisté z obvodního oddělení Liberec centrum oznámení o vloupání do vozidla. Z automobilu „zmizelo“ nejen autorádio, ale i další věci, které bylo možné zpeněžit. Škoda, kterou pachatel odcizením věcí a rozbitím okna automobilu způsobil, přesáhla částku 7tisíc korun. Kriminalisté na místě zajistili stopy, které vyhodnotili, a které ukazovaly na to, že pachatelem je 26letý recidivista z Liberce, jež se již v minulosti majetkové trestné činnosti dopustil.
To však nebylo ještě všechno, z čeho mladého muže policisté následně obvinili.

O tři dny dříve v centru města Liberce zaznamenaly kamery při krádeži zabezpečovacího zařízení mladého muže. Policisté, kteří byli na místo krádeže přivoláni, kamerový záznam zajistili a po jeho shlédnutí zjistili, že pachatelem je 26letý muž z Liberce, který je jim pro předchozí majetkovou trestnou činnost velmi dobře znám. Tentýž den se shodou okolností na téže obvodní oddělení policie dostavila také majitelka jednoho z obchodů v centru města Liberce. Za provozu v odpoledních hodinách měl rozbít výlohu nějaký mladý muž a z prostoru výlohy odcizil vystavené zboží. Jakmile byl majitelkou při odchodu z místa muž okřiknut, položil odcizené věci na zem a „jakoby se nechumelilo“, odkráčel pryč. Majitelka obchodu předala policistům velmi dobrý popis pachatele.

Eskapády mladého recidivisty však ještě nekončily.
O několik dní později, opět v centru města Liberce, došlo ke vloupání do restaurace, ze které byly odcizeny potraviny a alkohol v hodnotě přesahující 3tisíce korun. Jednalo se o téměř pět kilogramů masa z mrazáku a o několik lahví alkoholu. I tento případ byl samozřejmě oznámen policistům.

Jednotlivé díly skládanky do sebe začaly zapadat a veškeré indicie tak směřovaly k jedinému možnému vyústění. Pro 26letého recidivistu si policisté jeli v podstatě najisto.

Kamerovými záznamy, otisky prstů, svědectvími a pod tíhou nezvratných argumentů se k trestné činnosti mladý muž doznal. Celková škoda, kterou svými „nájezdy“ na majetek jiných osob způsobil, přesáhla 10 tisíc korun.

Policisté 26letému muži sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

6.6. 2017
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem