Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Rozhodl se hlídce ujet

PŘÍBRAMSKO - Policejní hlídka si v sobotu 23. února krátce po jedenácté hodině dopolední všimla na silnici I/66 u křižovatky Lešetice – Konětopy řidiče, který jel v černém vozidle značky Mercedes Benz bez rozsvícených světel. 

Policisté se rozhodli automobil zkontrolovat, zapnuli maják, rozsvítili nápis STOP a užili zvukový signál k zastavení, motorista však na to reagoval tím způsobem, že svou jízdu naopak zrychlil a začal ujíždět směrem na Životice a pak na Milešov. Během velmi rychlé jízdy ohrozil při riskantním předjíždění několik protijedoucích aut, u obce Kovářov šlo po okraji vozovky dokonce několik chodců, také během zběsilého ujíždění poškodil policejní vůz, na kterém způsobil škodu ve výši 40 tisíc korun. Po více než 30 km, nedaleko obce Orlík nad Vltavou, vozidlo zastavil a příslušníci policie ho nedaleko něj zadrželi.

Příčiny, proč řidič hlídce ujížděl, jsou nyní předmětem šetření. Dechová zkouška i test na drogy byl negativní. Kriminalisté 56letému muži sdělili obvinění ze tří trestných činů, z násilí proti úřední osobě, z obecného ohrožení z nedbalosti a z poškození cizí věci. Za tyto činy stanovuje trestní zákoník šest měsíců až šest let odnětí svobody. Policisté nyní žádají ohrožené motoristy nebo chodce, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefon 724 128 090.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
25. únor 2019

vytisknout  e-mailem