Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Naštvala ho družka a poškodil vybavení bytu

LIBERECKO - Teprve 19letý mladík řádil počátkem srpna v bytě své družky v malé obci na Českodubsku. 

Českodubští policisté museli 8. srpna 2017 vyjíždět hned dvakrát ve stejný den do malé obce nedaleko Českého Dubu na agresivního mladíka. Ten se nepohodl se svou družkou. Když šla žena na návštěvu ke své sestře, muž po ní požadoval, aby šla domů uklízet. Když žena odmítla na jeho příkaz udělat, co žádal, mladík neovládl své emoce a chování a tesařským kladívkem poškodil část vybavení bytu, který měla žena v pronájmu. Čekal ji tak doma zcela jiný nepořádek. Kladívkem rozbil plazmový televizor, herní konzoli XBOX a také dřevěnou komodu. Než přijela na místo přivolaná policejní hlídka, mladík z bytu odešel neznámo kam. Policisté ženu poučili, aby je v případě, že se její drahá polovička vrátí a bude dělat znovu problémy, okamžitě zavolala.

Tak se také zanedlouho stalo. Mladík se opět dožadoval, aby šla žena domů. Když jeho příkazu opět neuposlechla tak, jak si přál, reagoval na to opět podrážděně, a tentokrát vykopl vstupní dveře u jejího bytu. Policisté v zápětí dorazili na místo. Muž jim přislíbil, že už nebude dělat problémy. Žena zbytek noci strávila u své setry a její druh tak mohl zůstat s jejím souhlasem v jejím bytě. Když se druhého dne do bytu vrátila, mladík již nedělal žádné problémy a pak byt opustil.

Tím však celá věc pro něj neskončila. Ze svého jednání se musel dále zpovídat na policejní služebně. V těchto dnech mu českodubští policisté sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který jej může soud poslat až na rok do vězení. Poškozením vybavení bytu způsobil škodu za více jak 9 tisíc korun.
 

22.8.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem