Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Rozbité čelní sklo nebo propíchané pneumatiky

PARDUBICKÝ KRAJ – Možná za to mohl víkendový úplněk. 

Během neděle policisté v rámci celého kraje evidovali hned pět poškozených vozidel. Což by nebylo asi nic zvláštního, kdyby ani jedno poškození nijak nesouviselo s dopravní nehodou.

První oznámení přišlo hned před devátou hodinou ráno. V Pardubicích v ulici Wintrova někdo poškodil zaparkované vozidlo zn. BMW. Na kapotě a předním skle způsobil několik vrypů a poškodil pneumatiku. Předběžně vyčíslená škoda je 58 tisíc korun. Jen o tři minuty později přijali policisté z obvodního oddělení Chrudim oznámení o poškozeném zadním skle na vozidle Ford Focus. K tomu došlo v obci Trpišov na Chrudimsku. Tady je odhadnutá škoda 4 tisíce korun. Poškození čelního skla u vozidla Škoda Octavia řeší od odpoledních hodin policisté v obci Vlčkovice na Orlickoústecku. U vozidla Toyota Yaris ve Skutči všechny čtyři pneumatiky poškodil také neznámý pachatel. Na první pohled vypadaly pouze jako vypuštěné, ale po řádném ohledáním se z toho vyklubaly pneumatiky zcela zničené. Způsobená škoda je osm tisíc korun. V šest hodin večer pak přišlo poslední oznámení na poškozené vozidlo v Ronově nad Doubravou. Tentokrát to nebyla ani kapota, sklo ani pneumatiky. U vozidla Fiat Scudo si neznámý pachatel vybral zpětné zrcátko. Majiteli způsobil škodu pět tisíc korun.

Jestli na jednání neznámých pachatelů měl vliv sobotní tzv. „ledový“ úplněk nebo jednali z jiných pohnutek, na tom asi tak úplně nezáleží. Každopádně jednali protiprávně, způsobili majitelům škodu a čeká je trest.

Policisté všechny případy zadokumentovali a nyní probíhá další šetření. Pokud byste někdo byl svědkem některých z výše popsaných skutků nebo měl jakékoliv informace vedoucí ke ztotožnění některého z pachatelů, ozvěte se, prosím, policistům prostřednictví linky 158.

27. února 2024
por. Mgr. Dita Holečková
tisková mluvčí policie Pardubického kraje  

Odkazy do noveho okna

foto PČR - Pardubice

foto PČR - Pardubice 

Detailní náhled

foto PČR - Trpišov

foto PČR - Trpišov 

Detailní náhled

foto PČR - Vlčkovice

foto PČR - Vlčkovice 

Detailní náhled

foto PČR - Skuteč

foto PČR - Skuteč 

Detailní náhled

foto PČR - Ronov nad Doubravou

foto PČR - Ronov nad Doubravou 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem