Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Roste počet vloupání do vozidel

Pozor na zloděje! 

     Policisté informují a důrazně varují všechny řidiče, že v poslední době na domažlickém okrese roste počet krádeží vloupáním do motorových vozidel. Zloději využívají každou příležitost, kdy řidič ve vozidle nechá cokoliv, co se dá odcizit. Za poslední týden šetří policisté územního odboru Domažlice další tři případy.
     V Horšovském Týně v Pivovarské ulici neznámý pachatel poškodil pravou skleněnou výplň zadních dveří na straně spolujezdce u vozidla Volkswagen Golf a z vozidla odcizil hnědou tašku, ve které měl poškozený majitel své doklady. Na poškozených a odcizených věcech tak vznikla jednáním zloděje škoda ve výši 3200 korun. O pár dní později došlo opět v Horšovském Týně, tentokrát v ulici Lidická, k dalšímu vloupání do vozidla. Neznámý pachatel za použití násilí vnikl do vozidla Citroen Berlingo, odkud odcizil pilu na beton s kotoučem na beton, nivelační přístroj se stativem, kanystr s 10 litry benzínu, kanystr s 10 litry nafty, dva značkovací spreje, digitální fotoaparát, pracovní rukavice a kovovou paličku. Poškozené firmě tak vznikla škoda ve výši nejméně 70 tisíc korun na odcizených věcech a na poškozených věcech 2 tisíce korun. Ke třetímu případu došlo v noci ze soboty na neděli v obci Pocinovice na Kdyňsku. Neznámý pachatel rozbil betonovou dlaždicí skleněnou výplň okénka v levých zadních dveřích osobního vozidla Volkswagen Passat, kde ze zadního sedadla odcizil koženou peněženku s finanční hotovostí 400 korun, stravenkami v celkové hodnotě 4200 korun a platební kartou. Poškozenému majiteli vznikla škoda ve výši 1500 korun na poškozeném okénku levých zadních dveří vozidla a na odcizených věcech škoda ve výši 5100 korun.
     Vloupání do vozidla je otázkou okamžiku, rozbití okna u dveří vozidla a krádež věcí uvnitř netrvá déle než několik málo vteřin. Policisté proto radí řidičům, aby nenechávali ve svých vozidlech nic, co by mohlo přilákat zlodějovu pozornost. Nejúčinnější prevencí totiž je nedat zlodějům příležitost!

por. Mgr. Dagmar Brožová
23. dubna 2012
 

vytisknout  e-mailem