Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

"Rohlíkový bandita" dopaden

MLADOBOLESLAVSKO - Třikrát vykradl boxy s pečivem. 

S poměrně zajímavým a ojedinělým případem krádeží se setkali policisté v Mladé Boleslavi. Devětatřicetiletý muž se totiž opakovaně zaměřil na boxy s uloženým pečivem.

K prvnímu případu došlo 27. ledna v ulici Ptácká v brzkých ranních hodinách. Devětatřicetiletý muž tam z uzamčeného boxu na potraviny před prodejnou odcizil bochník chleba. O další dva dny později, na tom samém místě, už ale odcizil přepravku s 35 rohlíky.

Poslední případ se odehrál 3. února v ulici U Kasáren, kde ten samý muž odstranil visací zámek s plechové skříně s pečivem před zdejší prodejnou a i tady odcizil 35 rohlíků. 4 veky a 6 buchet s náplní.

Škoda nebyla nikterak veliká, ale vzhledem k tomu, že 39letý muž je recidivista, v rejstříku trestů má více jak desítku záznamů, především za majetkovou trestnou činnost a navíc byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní až 3letý trest odnětí svobody.

Mladoboleslavským kriminalistům a policistům z OOP Mladá Boleslav se podařilo případy objasnit a 39letému muži sdělit podezření z pokračujícího přečinu krádeže, a to v polovině měsíce února.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
6. března 2024

vytisknout  e-mailem