Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Rodina na cestách a Den s Policií ČR

OLOMOUC - V areálu Centra Semafor se konala velká dopravně preventivní akce pro celé rodiny 

V pátek 21. července 2017 odpoledne se jako každoročně konala v areálu Centra Semafor a parkovišti U letadla velká dopravně preventivní akce pro celé rodiny, letos spojená s oslavami Dne Policie ČR, pod  názvem „Rodina na cestách a Den s Policií ČR“.
Na akci prezentovala policie vybranou techniku, dále probíhaly soutěže jak pro děti, tak i pro dospělé. Velký zájem byl o střílení na laserové střelnici. Součástí akce byla realizace první části policejního projektu „Řidič bez alkoholu = král silnic!“ zaměřená na prevenci před požitím alkoholických nápojů před jízdou. Zájemci z řad řidičů vypracovali dopravní test a absolvovali jízdu zručnosti s tzv. opileckými brýlemi.
Po splnění úkolů byl každý řidič vyhodnocen a obdržel drobný dárek. Do akce se zapojil také manager regionální bezpečnosti Správy železniční dopravní cesty, který řidiče upozorňoval na rizika železničních přejezdů. Partnerem našeho projektu je také Generali Pojišťovna, BESIP, Autoškola Pospíšil a další.
Mimo program Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje probíhaly akce Centra Semafor, např. projekt „Sousede uber“, kdy měli řidiči možnost si vyzkoušet brzdění
a zastavení vozidla na čas, dále jízda po dopravním hřišti na kole, koloběžce, šlapací káře, ukázka jízdních historických závodních kol, cyklokuriozit, prezentace městské
i vojenské policie, Českého červeného kříže, přítomen byl i Tým BESIP se simulátory nárazu a otočení vozidla a automobilním a cyklistickým trenažérem a mnoho dalších atrakcí.
Každý návštěvník si zde našel to, co ho zajímalo. Díky pěknému počasí se akce vydařila.

Foto z akce viz. fotogalerie:


kpt. Mgr. Marta Vlachová

24.7.2017

vytisknout  e-mailem