Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Rodiče, víte, co dělají vaše děti?

SVITAVSKO – Chvíle nepozornosti a dvě tragédie na spadnutí… 

Foto PČRFoto PČRV současné situaci uzavřených škol, kroužků, ale i omezeného setkávání, je určitě náročnější zvládat u svých ratolestí on-line výuku, zabavit je a mít je neustále pod kontrolou. To, že na své děti musíme dávat veliký pozor, si budou pamatovat dvě různé rodiny z Poličska. Jen během včerejšího dne jsme totiž přijali dvě oznámení o pohřešování dětí. Dokonce jsem žádali i leteckou službu o spolupráci, která naštěstí nebyla potřeba.

Kolem 14. hodiny marně hledala rodina chlapce, který ještě neoslavil 3. narozeniny. Rodiče se ho snažili najít v blízkém i širším okolí, půl hodiny od oznámení pohřešování na policii byl „na světě“. Kde se potuloval? S dětskou dávkou zvědavosti zkoumal okolí téměř půl kilometru od svého bydliště.

Druhý případ jsme zaznamenali okolo 5. hodiny odpoledne. O 2 roky starší chlapec než předešlý „průzkumník“ také zmizel z dohledu rodičů.  I tito rodinní příslušníci své dítě hledali půl hodiny  a po neúspěšném pátrání se obrátili na policisty. Nakonec ho našla jeho teta, jak spokojeně spí v kotelně rodinného domu.

Tyto dvě události se naštěstí obešly bez tragického konce, ale ne vždy tomu tak je. Prosíme, abyste i přes vaši současnou vytíženost na své děti dávali co největší pozor. I malá chvilka nepozornosti může vést k tragédii.

23. dubna 2020
por. Mgr. Ondřej Zeman

vytisknout  e-mailem