Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Rock for People 2011"

Z pohledu policie proběhl festival v klidné atmosféře 

Od prvního dne konání hudebního festivalu "ROCK FOR PEOPLE 2011", který se konal  ve dnech 2. - 5. července 2011 v areálu letiště v Hradci Králové,  se na zajišťování veřejného pořádku podíllely desítky našich policistů v denních i nočních hodinách. Počty policejních hlídek byly od začátku v místě konání akce posíleny a nejinak tomu bylo i včera po jejím skončení. Muži zákona se zaměřili především na odjíždějící řidiče a na usměrňování dopravy přímo na místě a v blízkém okolí.

V průběhu festivalu nemuseli policisté řešit žádné vážnější případy, zaznamenali jsme pouze několik přestupků. Policisté tak například zadokumentovali ztrátu občanského průkazu, odcizený telefon a ve dvou případech byli přivoláni k podanpilým mužům. Jeden z nich navíc uvnitř areálu budil veřejné pohoršení. Policisté oba proto převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Co se týká alkoholu a drog za volantem, celkem sedm řidičů nadýchalo do 1 promile alkoholu, jeden řidič pak 1,2 promile alkoholu. Další řidič byl pod vlivem drog. Policisté v průběhu konání akce šeřili dva přestupky majetkového charakteru (zmíněný odcizený mobil a odcizená taška s doklady). Během festivalu se policejní hlídky zaměřily také na kontroly a dohled nad dodržováním veřejného pořádku v okolí obchodních domů a nákupních center, neboť bylo zjištěno, že někteří návštěvníci si zakoupené zboží odvážejí v nákupních vozících až do areálu letiště.

Dnešního dne policisté zaznamenali ještě ve dvou případech u kontrolovaných řidičů alkohol v dechu.  V současné době je v okolí areálu hradeckého letiště, kde se festival konal, klid.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk
tel: 602 776 729
zveřejněno: 6. července 2011 ve 13:50 hodin

vytisknout  e-mailem