Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

ROADPOL SAFETY DAYS v Libereckém kraji

KRAJ - V úterý 22. září informovali policisté na hraničním přechodu v Harrachově řidiče mířící na české území o základních pravidlech silničního provozu v České republice. 

5Základní pravidla silničního provozu leták

V rámci Evropského týdne mobility (16. – 22. září 2020) proběhla dne 22. 9. 2020 na hraničním přechodu v Harrachově dopravně preventivní akce ROADPOL SAFETY DAYS (tj. ROADPOL Dny bezpečnosti), do které se zapojili dopravní policisté Územního odboru Semily spolu s policistkami z oddělení tisku a prevence Libereckého kraje.

ROADPOL SAFETY DAYS je celoevropskou kampaní na zvýšení povědomí o bezpečnosti silničního provozu. Cílem této iniciativy je snížit počet dopravních nehod.

V rámci informační kampaně policisté předávali řidičům přehledné letáky se základními pravidly silničního provozu v České republice, které jsou vypracovány ve čtyřech jazykových verzích (česky, anglicky, německy, polsky).

Tuzemští řidiči si tak připomenou podstatná pravidla na českých silnicích a zahraniční řidiči budou mít povědomí o tom, jak se chovat jako účastník silničního provozu v České republice.

Letáky budou dále distribuovány policisty i na benzinové čerpací stanice a v místech, kde se mohou objevit zahraniční řidiči.

Preventivní kampaň může každý účastník silničního provozu podpořit složením slibu bezpečnosti, a to on-line na internetových stránkách www.roadpolsafetydays.eu.


22. 9. 2020
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem