Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chodci a cyklisté v silničním provozu

Většina obdržela odměnu 

Rychnovští policisté se v pátek 27. května 2011 připojili ke krajské kampani , zaměřené tentokráte na bezpečné chování chodců a cyklistů. Hlídky dopravních policistů se spolu s preventistkou vypravily na místa, kde o chodce i cyklisty není nouze.
Ve "městě cyklistů" Týništi nad Orlicí policisté v průběhu pátečního odpoledne zkontrolovali malé i větší chodce a také cyklisty, kterým nevadil ani vytrvalý déšť.

Na hojně užívanou cyklostezku mezi Rychnovem nad Kněžnou a Solnicí se vypravila další hlídka. Tento druh dopravy, kdy nemusí účastník silničního provozu usednout za volant a přesto se z místa na místo přemístí poměrně rychle, využívají nejen lidé, kteří do Solnice či Rychnova jezdí za prací, ale i mnoho rekreačních cyklistů či uživatelů kolečkových bruslí. I zde přes nepřízeň počasí dopravní hlídka zkontrolovala několik cyklistů, a to s potěšujícím výsledkem, neboť většina měla správně vybavený bicykl. Cyklisté nezapomínali ani na svoji bezpečnosti a i oni měli ochranné prvky, usnadňující zejména řidičům jejich identifikaci za snížené viditelnosti. Dobrým počinem pro každého cyklistu je pak přilba na hlavě, pro cyklisty do 18 let je toto vybavení povinností.

Oslovení chodci a cyklisté pak z rukou policistů obdrželi tematicky zaměřené tištěné materiály (zdroj: Policie ČR a BESIP)  - např. „Bezpečí dítěte v dopravě“ (příručka - pomocník a rádce rodičům), "Jak se správně chovat na ulici" (omalovánka), leták "Buďte vidět! Přežijete!"  a potěšily je i předměty, které mohli hned využít v praxi - reflexní pásky a přívěsky, reflexní samolepky ("Zvířátka, která tě ochrání ve tmě") a blikačky na kolo pro cyklisty.

Fotogalerie zde
 
por. Mgr. Alena Kacálková
30. 5. 2011
 

vytisknout  e-mailem