Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Riskantním předjížděním ohrozil dva řidiče

Praha venkov – VÝCHOD – Nákladním autem předjížděl u Staré Boleslavi vozidlo před sebou, ačkoliv neměl podmínky pro tento manévr a dva řidiče tím ohrozil. 

Jízdu s nepochopitelným a nebezpečným jednáním řidiče nákladního auta zachytila kamera vozidla jedoucí za ním na silnici mezi Podbrahy a Starou Boleslaví. Kolem třetí hodiny odpoledne v polovině června se řidič nákladního vozu rozhodl pro předjetí vozidla před sebou, ačkoliv v protisměru jel další automobil. I přesto 43letý řidič započal předjíždění. Svým manévrem ohrozil a omezil jak řidiče předjížděného vozu, tak i řidiče kamionu v protisměru. Oba řidiči byli nuceni strhnout řízení do krajnice, čímž udělali dostatečný prostor, aby nedošlo ke střetu. S velkou dávkou štěstí se v tomto případně situace obešla bez tragických či vážných následků.

Celým případem se zabývali brandýští policisté, kteří zjistili totožnost nezodpovědného řidiče. Šetřením se také ukázalo, že toto není jeho jediný prohřešek. Již v minulosti se setkal s uložením pokut za porušení předpisů v dopravě.

Případ byl nyní oznámen příslušnému správnímu orgánu, který bude rozhodovat přestupkovém jednání 43letého muže. Ve správním řízení mu hrozí pokuta do deseti tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku. 

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
23.7. 2019

vytisknout  e-mailem