Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídím-piju nealko pivo

KOLÍNSKO- V Kolíně se rozdávalo nealko pivo 

Dnešního dne od 08.00 hod do 10:00 hod proběhl v Kolíně v ul. Pražská preventivní projekt "Řídím-piju nealko pivo". Projekt je zaměřen na podporu prevence konzumace alkoholu za volantem a realizuje jej Český svaz pivovarů a sladoven společně s policií ČR. Akce probíhají každoročně ve všech krajích České republiky na místech bezpečnostně preventivních kontrol.

Promotéři zastupující Český svaz pivovarů a sladoven v modrých reflexních vestách předávají řidičům, kteří úspěšně podstoupili kontrolu Policie ČR, a prokázali, že nepožili před řízením motorového vozidla alkohol, alkotestr a nealkoholické pivo z produkce pivovarů, jež se do projektu zapojily.


Cílem projektu je informovat řidiče o nebezpečnosti požívání alkoholu a řízení a rozšiřování povědomí o nápoji pro řidiče, který je plnohodnotnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování dopravních předpisu.

Během zmíněných dvou hodin policisté zkontrovali více jak třicet řidičů. Dechová zkouška byla u všech negativní.Během akce nebylo zjištěno žádné protipravní jednání.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
18. dubna  2019
 

vytisknout  e-mailem