Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Řídím, piju nealko pivo

VYŠKOVSKO: Policisté se zaměřili na alkohol za volantem, zástupci pivovarů a Besipu vzorné řidiče obdarovali, kromě nealko piva dostali i reflexní pásky. 

Řidiči ovlivnění alkoholem nejsou na silnicích výjimkou. Přibývá i dopravních nehod, při kterých hraje roli alkohol. Jen během uplynulého víkendu odhalily policejní hlídky na Vyškovsku v rámci běžných kontrol na silnicích šest šoférů pod vlivem alkoholu či návykových látek.

Proto se i v letošním roce nejen v letních měsících, ale i v adventním období policisté na Vyškovsku zapojili do společného projektu Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven s názvem „Řídím – piju nealko pivo“. Tentokrát akci navíc podpořil i Besip Jihomoravského kraje. Cílem projektu je představit a rozšířit povědomí veřejnosti o nápoji pro řidiče, který je při řízení vozidla bezpečnější náhradou alkoholického piva. Šoféři se nejen v letních měsících, ale právě i během předvánočního období mohou při silniční kontrole setkat nejenom s policisty, ale také se zástupci některých pivovarů, kteří v modrých reflexních vestách předávají řidičům, jejichž výsledek dechové zkoušky je negativní, nealkoholické pivo a alkoholtester.

Ve středu 10. prosince v ranních hodinách se tato preventivní akce uskutečnila na několika místech ve Vyškově. Žádný z kontrolovaných řidičů během této akce nebyl ovlivněn alkoholem. Šoféři tak byli příjemně překvapeni dárkem v podobě nealko piva i alkohol testeru. Navíc jim předal koordinátor Besipu reflexní pásku. Řidiči jsou samozřejmě i chodci a jejich zviditelnění v dopravě je zejména v tomto období velmi důležité.

Ovšem před polednem nereagoval na výzvu policistů k zastavení řidič v obci Drnovice. Prudce sešlápl plyn a začal dopravní hlídce ujíždět. Nakonec vozidlo zastavil a dal se na útěk. Policisté jej však zpacifikovali. Mladý muž měl pozitivní test na drogy, avšak následné lékařské vyšetření odmítl. Za tento přestupek mu hrozí u správního orgán pokuta do výše 50 tisíc korun a zákaz činnosti až na dobu dvou let.

por. Mgr. Alice Musilová, 11. prosince 2014

Odkazy do noveho okna

foto 001

foto 001 

Detailní náhled

foto 002

foto 002 

Detailní náhled

foto 003

foto 003 

Detailní náhled

foto 004

foto 004 

Detailní náhled

foto 005

foto 005 

Detailní náhled

foto 006

foto 006 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem